Facebook, Facebook, Facebook

11.05.2007 @ 11:22
Av Ole Berthelsen

Ap-general Martin Kolberg vurderer et nytt slagord etter at han fikk sin egen fanklubb på Facebook.

 

Alle nordmenn med respekt for seg selv (det vil si 200.000 så langt) er på Facebook. Selv Aps partisekretær Martin Kolberg har fått øynene opp for nettets muligheter etter at han ble gjort oppmerksom på at han har hele to fanklubber på nettstedet.


- Høyrepartiene driver et systematisk dobbeltspill, hevder Aps partisekretær Martin Kolberg.
- Så vil jeg si - uten fakter: Fagbevegelsen,
 fagbevegelsen, fagbevegelsen, gjentok
Martin Kolberg under Ap-landsmøtet i april.
Foto: Ole Berthelsen


  Kolbergs famøse kommentar "Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen" er i ferd med å få en rival. Vi spår at Kolberg på neste Ap-landsmøtet lanserer "Facebook, Facebook, Facebook"

 Hett på Sørlandet
Fredrik Strømstad så liten grunn til å feire torsdag, til tross for seieren over Vålerenga. Tvert i mot var Start-stjernens gloser ikke det man forbinder med det blide Sørlandet. I følge han selv skyldtes raseriutbruddet en strekk i låret.  Men vi kjenner den virkelige grunnen: At laget hans slo Vålerenga er en mager trøst når du må bite i gresset overfor Martin Kolberg. I motsetning til Kolberg, har ikke Fredrik Strømstad noen fanklubb på Facebook - ennå.

 Brustad-polet

Misunnelse i Ap-leiren  over Kolbergs suksess kan være grunnen til at helseminister Sylvia Brustad er i støtet for å gjenreise Brustad-bua. Hun støtter Vinmonopolet s forslag om å spre inntil 90 minipol på 25 kvadratmeter i distriktene for å styrke oppslutningen om statsmonopolet. Veien ligge åpen for at Brustabuas mor får sin egen fanklubb på Facebook.

 
Sivs år som mann
Under Frp-landsmøtet på Hell i helgen feirer Siv Jensen ifølge Nettavisen sitt første år som mann. Selv ikke en laber meningsmåling i Aftenposten fredag ødelegger for landets eneste kvinnelige partiformann. Vi spår at Jensen snart har sin egen fanklubb, kanskje til og med før Sylvia Brustad. 

Al Capone
Etter storaksjonen mot B-gjengen i Norge og Brasil denne uka kunngjorde Oslo politiet med at de vil ramme forbryterne der det svir mest: på pungen.


Tanken er god, men med all respekt å melde ikke akkurat ny: Noen som husker Al Capone? I 1931 ble Chicagos største gangster til slutt dømt - ikke for mord, utpressing eller spritsmugling, men or skattesvik. Capone tilførte ikke verden mye godt. Men eksemplets makt er stor. Når får  "Scarface" sin egen fanklubb på Facebook?


Jens på surfebrettet

02.05.2007 @ 14:23
Av Ole Berthelsen

Mens Jens surfer av sted på klimabølgen, sliter Siv med å komme seg opp på brettet.

 

1. mai talte først Jens Stoltenberg, så Siv Jensen fra samme talerstol i Drammen. Men budskapene var vidt forskjellige: Mens Stoltenberg kalte klimapolitikken en hovedsak i kommunevalgkampen, angrep Jensen de rødgrønne for å frykte markedskreftene.


- Markedet, det er oss, sa Jensen.
   
Stolt
Jensen hevdet de rødgrønne vil ha offentlig monopol på eldreomsorg, og døpte Stoltenberg til "Monopol-Jens". Samtidig angrep hun påstandene fra partisekretær Martin Kolberg om at Frp er populistisk.

 - Hvis det er populisme å lytte til folks hverdagsproblemer og forsøke å løse dem, da er jeg stolt over å lede et populistisk parti, sa Jensen.  


Kupp
Problemet for Frp er at de for en gangs skyld har vært trege til å oppfatte en dramatisk endring som har skjedd blant velgerne. Ifølge en undersøkelse i regi av Norges Naturvernforbund, mener 25,4 prosent av velgerne at miljø er den viktigste saken når de skal velge parti. I desember svarte bare ni prosent av de spurte det samme. 

Undersøkelser bestilt av interesseorganisasjoner må alltid tas med en god klype salt. Samtidig viser Aps framgang på meningsmålingene at Stoltenbergs "klimakupp" under Aps landsmøte i april ga uttelling.

På surfebrettet
Jensen forsøkte da også å gå til motoffensiv i Drammen ved å hevde at flere Frp-forslag om kutt i CO2-utslippene var blitt nedstemt i Stortinget. 

Likevel sliter Siv Jensen med å komme seg opp på surfebrettet for å ri på klimabølgen. I Drammen argumenterte hun med at det offentlige - og ikke lønnsmottakerne - må betale for kostnadene ved utslippskuttene. Men velgerne vet at det i såfall betyr at de uansett må punge ut, med mindre ikke Oljefondet døpes om til "Klimafondet". Alternativet er at ikke noe blir gjort. Med det sterke miljøfokuset som hersker blant velgerne akkurat nå, er det ikke noen valgvinner.

Motbud
Derfor må Siv Jensen enten satse på at klimabølgen roer seg før valget, eller komme med et saftig motbud til de rødgrønnnes satsing. Begge deler er risikabelt. Trøsten for Frp er at alle opposisjonspartiene sliter med å finne svar på de rødgrønnes klimaløfter. Dermed har Siv Jensen fortsatt rom for å selge klimasaken til et sultent marked av velgere.


hits