Ukens Hummer og Campari

26.01.2007 @ 16:12
 

Av Ole Berthelsen

Ap serverer gjerne Frp strateginotatene sine. Men tør Trond Giske "ta en Trøim"?

 

Årets fjerde uke ble preget av forbrødring og forsøstring. Fredag ble det slutt på sykehusstreiken etter at Akademikerne ble enige med arbeidsgiverne i NAVO. Ifølge NAVO oppnådde de streikende nesten ingenting, mens Akademikerne hyller resultatet som en stor seier.

  

Homofil
Onsdag åpnet statsminister Jens Stoltenberg det nye lekselesingssenteret ved moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat i Oslo sammen med blant andre Høyres byrådsleder i Oslo, Erling Lae og sangfuglen Gunnlaug Gilje Svela.  Dette er ikke første gang Ap og Høyre samarbeider i lokalpolitikken, men ganske sikkert første gang at en erklært homofil og ei jente har fått plass på talerstolen i en moské samtidig. 
 

Ap-arven
Torsdag kunne TV 2 avsløre at Frp ”arvet” et strateginotat fra Ap etter å ha inntatt Sundvolden hotel. Aps generalsekretær Martin Kolberg og lulturminister Trond Giske gjorde gode minner til slett spill.

- Det var ikke noe hemmelig dokument, sa  Kolberg.

 - Jeg håper de leser det, sa Giske.

- Jeg sletter hele greia nå, sa Frps Petter N. Myhre.

 

Vi er rørt over storsinnet. Men kan vi stole på politikerne?


Aksjer
 At man ikke kan stole på journalister, er en gammel sannhet. John Fredriksens frontmann Tor Olav Trøim har tatt konsekvensen, og kjøpt ti aksjer i Dagens Næringslivs morselskap for å kunne stille avisen til ansvar på generalforsamlingen.

 -          Som aksjonær i et selskap har du rett til å kreve å få tatt opp hva du ønsker på generalforsamlingene, sier Trøim til nettstedet. 
 

Etter at ansettelsen av ny NRK-direktør er i boks, hevdet Frps Ulf Erik Knudsen at han ”var glad vi slapp en Ap-pamp”.

 Vi regner  med at kulturminister Trond Giske ”tar en Trøim”, og kjøper seg kraftig opp i TV 2 før Kåre Valebrokk takker for seg.PR
PR-rådgiver Sten R. Helland sier han hjalp Gerd-Liv Valla med opplegget rundt pressekonferansen fredag 19. januar. I ettertid kan vi vel slå fast at pressekonferansen ble en ”Skavland II”-opplevelse. Setter du den på CV-en, Helland?

 


Bush-flrt p overtid

24.01.2007 @ 08:19

Av Ole Berthelsen

President Bushs invitasjon til demokratene er som å sende ut invitasjonen dagen etter festen.

Under sin tale til nasjonen natt til onsdag greide ikke president Bush å sjarmere demokratene i Kongressen, til tross for sin gjentatte ”Madame Speaker” til den første kvinnelige lederen av Senatet, Nancy Pelosi.


I talen strakte Bush ut en hånd til demokratene.


- Vi kan greie å bli enige, og oppnå store ting for det amerikanske folket, sa han.


Se video på TV 2 Sumo her

Se hele talen her på TV 2 Sumo

Les hele talen her

Nøler
Spørsmålet er hvor alvorlig ønsket er ment.  Tidligere i måneden  lanserte Bush sin nye Irak-strategi, og ga demokratene en orientering om hva han hadde bestemt.  Bush tok heller ikke hensyn til den tverrpolitiske Baker-kommisjonen, som rådet presidenten til å samarbeide med Iran og Syria om en løsning i Irak.


Derfor nøler demokratene med å ta i mot presidentens utstrakte hånd.


- Hvis ikke han er i stand til å gjøre det riktige i Irak og for økonomien, vil vi vise ham hvordan det skal gjøres, sa senator Jim Webb i sitt svar.


Webb er fersk i Senatet, men har tidligere vært marineminister under republikaneren Ronald Reagan. Han har også en sønn som er marinesoldat i Irak.


11. september
Oppbyggingen av Bushs tale understreker demokratenes poeng. Den første delen handlet om innenrikspolitikk og økonomien. Bush lovte at han vil gi økt skattelette ved kjøp av helseforsikring, og lette på restriksjonene for innvandrere. Samtidig vil han redusere bensinbruken med 20 prosent innen ti år.

Først mot slutten av talen kom Bush inn på Irak. Da hadde han først vært grundig innom yndlingstemaet sitt, nemlig krigen mot terror.


Bush advarte mot at kaos truer Irak dersom ikke USA sender flere soldater.

- Å tillate dette å skje, vil være å ignorere lærepengen fra 11. september, og invitere til tragedie. Ingenting er viktigere enn at USA lykkes i Midtøsten, og lykkes i Irak, sa Bush.

Holder kursen
Problemet for presidenten er at stadig færre amerikanere er enige i at krigen mot terror kan vinnes i Irak. På en meningsmåling som kom tirsdag var Bush like upopulær som Nixon før han gikk av. 

Det har liten innvirkning på Bush. I løpet av sine seks år i Det hvite hus har han vist at han holder kursen når han først har bestemt seg. Talen natt til onsdag var en ny bekreftelse.

Flere meningsmålinger viser at et stort flertall av amerikanerne går mot presidentens strategi. Motstanden er bastant blant demokratene, og går langt inn i det republikanske partiet. Dersom Bush likevel turer fram i Irak, vil det ødelegge muligheten for å få til kompromissene han trenger på hjemmebanen.


Ingen halleluja for Valla

18.01.2007 @ 22:04
Av Ole Berthelsen

SUNDVOLDEN HOTEL  (Netttavisen): På Krokskogen sang Ap-ledelsen "Halleluja" torsdag kveld. Men det var ikke for Gerd-Liv Valla.

En person manglet da Ap-ledelsen var samlet til stratgiseminar på Sundvollen ved Tyrifjorden torsdag. Mens sentralstyremedlem og LO-leder Gerd-Liv Valla gjorde seg usynlig i Folkets hus, var resten av Ap-ledelsen fast bestemt på å diskutere strategien framover.

Generalsekretær Matin Kolberg hadde den kilne oppgaven å snakke om partiarbeidet, uten å snakke for mye om det alle tenkte på. Ifølge partikilder nøyde han seg med noen minutters generelt prat, der konklusjonen var at Valla-saken ikke angikk Ap, men Fagbevegelsen, Fagbevegelsen,Fagbevegelsen.

Hampetau
Det forhindret ikke at det strategene brukte mest energi på ikke å snakke om, var  Valla-saken  Statsminister og partileder Jens Stoltenberg var like taus som tidligere i uka. Resten av Ap-ledelsen ble skjermet fra journalistene av et fem centimeter tjukt hampetau.

Innimellom fikk enkelte heldige journalister noen minutters audiens hos partisekretæren, eller med stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland, den eneste i stortingsgruppen som har åpent har våget å kritisere Valla.

Verken Kolberg, Klungland eller de mange anonyme Ap-kildene som uttalte seg, tok Valla i forsvar. Tvert i mot var de fleste klare på at Vallas sjanser til igjen å bli leder for valgkomiteen som skal nominere kandidater til sentralstyret er lik null.

Eidsvåg
Før middagen fikk stortingspolitikerne og resten av Ap-ledelsen musserende vin og oppmuntrende toner fra rockepresten Bjørn Eidsvåg. Kulturminister Trond Giske passet på å bruke det kulturelle innslaget til nødvendige samtaler  i telefonen.

- Det er så my masing om OL, klaget han.

Han hadde ikke fått med seg at Sp-leder Åslaug Hagas utspill om OL i Tromsø var en vennlig gest for å avlede debatten om LO i Oslo. 

Halleluja
Til bords underholdt Aps egen Tove Karoline Knudsen med allsang av sin egen versjon av "Halleluja":

- Det var en gang, det va i fjor,
det va en sang som blei et kor
det syng om mot og kraft og framtidstru, ja
Og veien skapes mens vi går
vi trur på fire nye år
og ser mot Soria Moria - halleluja!!, ljomet Ap-koryfeene.

Gerd-Liv Valla ble ikke nevnt i sangen. Men så er heller ikke siste verset skrevet, og det kan ta litt tid før reaksjonene på Vallas beklagelse i Dagsavisen fredag når Sundvollen. 

Da middagen var over og baren åpnet, ble Nettavisens utsendte kastet ut. Det siste han hørte før han ble kastet ut i vinternatten var «Jenter, nå skal vi drekke».

Halleluja.

Stjerneskudd mot Det hvite hus

17.01.2007 @ 16:18

Av Ole Berthelsen

Barack Obama kan sitte med nøkkelen til Det hvite hus når George W. Bush pakker sammen .  Tirsdag tok Obama det første formelle skrittet for å bli kandidat ved presidentvalget neste år.

I en video på hjemmesiden sin, forklarte han at han har fylt ut de nødvendige papirene som vil gi ham muligheten til å samle inn penger til en presidentkampanje.  Se innslag fra Nyhetskanalen her 

Irak
Men den svarte senatoren fra Illinois har en lang vei fram til det hvite hus. Først må han overbevise demokratene om at han er den beste kandidaten for dem. Så må han vinne hjertene til et flertall av de amerikanske velgerne. 

For Obama peker mange ting rett vei: Selvbiografien ”Håpets mot” ligger på bestselgerlisten i USA, og 45-åringen har blitt demokratenes nye yndling. Den mislykkede krigen i Irak gjør også at han har en stor skive å skyte mot i sin kritikk av president Bush.

Ung
Krigen gjør også at republikanerne har vanskeligheter med å samle seg.  At president Bush er mer upopulær enn noen sinne, gjør ikke jobben med å finne en god etterfølger lettere for dem. Men Obama har også store utfordringer. Skeptikerne peker på mangelen på politisk erfaring. Kan en 45-åring med sju år i delstats-senatet i Illinois og bare to år i Senatet  bli president?  Obama er attpåtil kjent som en liberaler, og har innrømmet at han brukte kokain i ungdomsårene.

Historien kan gi en pekepinn: Arkansas-guvernøren Bill Clinton var bare 46 da han ble valgt til president i 1992. John F. Kennedy var 43 da han ble valgt, mens Theodore Roosevelt bare var 42 da han ble president  etter at forgjengeren William McKinley ble skutt i et attentat i 1901. William Jeennings Bryan var bare 36 år da han ble demokratenes presidentkandidat i 1896, men tapte mot McKinley . 

Rase
Med sin afro-amerikaske bakgrunn (faren er fra Kenya), må Obama bryte en barriere blant hvite velgere. Den er ikke uoverstigelig. Men ironisk nok kan ha få problemer med å samle stemmer blant den svarte.

-          Han får ikke like stor støtte blant svarte som blant hvite. Det er en følelse av at hvis de hvite liker han så godt, kan han ikke være noe for oss, sier radioverten George Wilson, som selv er svart, ifølge AFP.


Clinton
Den største utfordringen for Barack- Obama er  Hillary Clinton. Siden hun ble valgt inn i Senatet i 2000, har hun systematisk utvidet støttebasen sin. Fra å bli sett på som en outsider, har selv newyorkerne begnyt å tine i forhold til henne,  noe som kom klart fram da hun ble gjenvalgt til Senatet i fjor høst.  

En meningsmåling i USA Today fra Gallup gir Clinton 29 prosent oppslutning blant demokrater og uavhengige velgere som kan tenke seg å stemme på en demokrat. 18 prosent sier de foretrekker Obama.

Washington
Et annet problem for Obama er at han er svært vag på hva han egentlig vil.

-          Det største problemet vi har i landet er hvor smålig politikken er. Lederne våre i Washington ser ut som de ikke greier å samarbeide på en fornuftig måte, sier han i videoen.  

- Vi må forandre politikken, og samle oss om interessene vi har felles og som angår alle amerikanere, fortsetter han. 

Det er omtrent det samme som George W. Bush sa før han ble valgt for første gang i 2000.  Trøsten for Barack Obama er at det er ett år til primærvalgene, og 18 måneder til presidentvalget. Det gir han god tid til å finne ut hva han ønsker å gå til valg på. Men at det politiske stjerneskuddet treffer Det hvite hus på første forsøk, er ikke selvsagt.

Ukens Hummer og Campari

12.01.2007 @ 13:57

Av Ole Berthelsen


Er Gerd-Liv Valla egentlig en pusekatt? Les oppsummeringen av uken som gikk her.

 

Bråket mellom Gerd-Liv Valla og tidligere leder for Los internasjonale sekretariat, Ingunn Yssen, preget uka som gikk. Men før gnistfokket over LO-bygget i Oslo overskygget alt annet, ønsket glade innbyggere på Hønefoss hoppkometen Anders Jacobsen velkommen hjem med fakler da han kom hjem etter seieren i hoppuka. - Det gjelder å ikke bli helt utladet, men at jeg klarer å komme meg litt opp igjen, sa Jacobsen etter hjemkomsten.  

 

Ivrig
 Onsdag kunngjorde helseminister Sylvia Brustad at hun gjør sitt for folkehelsen.

- Jeg går litt over 5.000 skritt per dag, avslørte hun overfor Nettavisen.

 

Tidenes oppsigelse

Samme dag meldte Dagbladet at Gerd-Liv Valla nektet å betale lønnen for Ingvild Yssen mens Yssen skulle gå på Forsvarets Høyskole. Det falt Yssen tungt for brystet.

Torsdag smalt lederen for Los internasjonale sekretariat til med tidenes oppsigelse, presentert over VGs førsteside.


 - Både min sykemelding og min beslutning om å avslutte arbeidsforholdet med LO skyldes den dårlige behandlingen jeg har vært utsatt for av Gerd-Liv Valla skriver Ingvild Yssen i oppsigelsen.  


Yssen hevdet Valla drev systematisk trakassering av henne, og at LO-lederen hadde kritisert henne for å ha blitt gravid (Les hele oppsigelsen her)

 

  Pusekatt
Valla slo raskt tilbake ved å innkalle til pressetreff i Folkets Hus. Responsen var overveldende. Så mange journalister har det ikke vært i sekretariatssalen i manns minne.  


-         Dette har ikke rot i virkeligheten, kontret Valla, og hevdet at hun ikke hadde noen konflikt med Yssen.

 

Da hun ble bedt om å kommentere sin lederstil, sa Valla at en LO-leder ikke kan være noen pusekatt. Så la hun til:

 

- Jeg tror faktisk medarbeiderne mine opplever meg som en ganske pusekatt internt, mol hun.

 

Bemerkningen framkalte et unisont latterbrøl blant journalistene og knising blant de LO-utsendte. 

 

Se hele pressekonferansen her

 

 

Dracula
Fredag utfordrer OL-helten Vegard Ulvang kameraten Bjørn Dæhlie til å bli mer miljøvennlig på giganthytta si.


- Det er ikke slik at vi ikke skal svømme i svømmebasseng og leve normalt om 50 år. Vi skal bare gjøre det litt smartere, hevder Ulvang.

 

Torsdag kunne Romanias kulturminister melde at grev Draculas slott i Transylvania er til salgs. Lederen for de lokale myndighetene mener imidlertid at et eventuelt kjøp er et sjansespill. Say no more.

 

Joobsøknad
Fredag kunne Aftenposten melde at hver fjerde velger vil stemme Frp ved kommunevalget. For statsminister Jens Stoltenberg kan det virke enda mer skremmende enn å spekulere i eiendom i Transylvania. Samtidig kan han seg over en kanonmåling tidligere i uka. For sikkerhets skyld la han og halve regjeringen ut på en signingsferd over det ganske land.

 

Den tidligere statsministeren i Afghanistan, Qalb al-Din Hikmatyar, innrømmet at han hjalp Osama bin Laden med å flykte fra Afghanistan til Pakistan under amerikanernes offensiv mot Tora Bora i 2001.   Ingen god jobbsøknad for et comeback i politikken.

 

Ufo
Ellers melder gruppen "UFO-Norge" at antallet UFO-observasjoner gikk sterkt ned i 2006. I løpet av hele året fikk kun 68 rapporter om uidentifiserte flygende objekter.


En person i Levanger-området skal ha sett en skikkelse på 1,2 meter iført knallblå drakt som steg om bord i et fartøy med tre ben utenfor Samvirkelaget på Ytterøya. Politiet har problemer med å sikre bevis i saken,  i og med at episoden skal ha skjedd allerede på 1980-tallet.

 

Ny front for Bush

10.01.2007 @ 09:16
Av Ole Berthelsen

President Bush vil sende flere soldater til Irak og åpner en ny front i Somalia. Det lover ikke godt for Norge.
 

Natt til torsdag la presidenten fram sin lenge varslede strategiplan for Irak. Kjerne i planen er at han øke antallet amerikanske soldater i Irak med 20.000. Mye tyder på at økes ved at de som allerede er der får lenger tjeneste.

 Begge deler er stikk i strid med flertallet i Kongressen ønsker.  Demokratene  føler de har et sterkt mandat, fordi kongressvalget i fjor høst først og fremst handlet om Irak. De ønsker en strategi for hvordan de amerikanske styrkene kan reduseres og etter hvert sendes hjem. 

Stø kurs
Et særmerke for Bush-administrasjonen helt siden 2001 har vært at Bush holder kursen når han først har bestemt seg.  Han har også gitt generalene sine klar beskjed om at han ikke ønsker en strategi for å redusere tapene, men for å vinne. Oversatt til norsk, betyr det at han ikke er villig til å gå særlig langt for å  komme demokratene  i møte. Dermed ligger det an til at Bush åpner en ny front på hjemmebane når

han skal tvinge gjennom sin nye strategi.
Kampfly
I Irak har den groteske henrettelsen av Saddam fyrt opp hatet mot USA enda mer. Onsdag måtte USA sette inn kampfly over hovedstaden. Det rimer dårlig med målet om å overlate ansvaret for sikkerheten i Irak til den irakiske regjeringen og etter hvert trekke de amerikanske soldatene ut. Tvert i mot har borgerkrigen i Irak rammet hovedstaden for fullt.


Statistikken over drepte i Irak er også urovekkende. I løpet av 2006 økte antall drepte amerikanske soldater fra vel 100 til nærmere 200 i måneden. Antall sivile som ble bortført og drept ble over tredoblet, fra 586 i januar til 2180 i november.

Al-Qaida
Bush har hele tiden framstilt krigen i Irak som en fortsettelse av krigen mot terror som startet med  invasjonen av Afghanistan. Natt til tirsdag åpnet USA en ny front i terrorkrigen ved å angripe antatte al-Qaida-leire i Somalia. Som Nettavisen skrev tirsdag, var foranledningen til angrepet jakten på somalieren Hassan Turki - som USA hevder bidro til angrepene mot USAs ambassader i Tanzania og Kenya i 1998.

 Protest
At islamistene er jaget på flukt vil neppe bidra til å få Somalia på fote igjen. Det understreket også statssekretær Raymond Johansen tirsdag da han protesterte mot det amerikanske angrepet. Men for Bush er kampen mot terrorister overordnet. Derfor kan vi vente oss nye angrep dersom USA finner det nødvendig. 

  Afghanistan
Trefrontskrigen i Irak, Somalia og i på hjemmebane gjør at fokuset på den fjerde fronten, Afghanistan, blir skjøvet enda mer i bakgrunnen. Det er skummelt for Norge, som har Afghanistan som førsteprioritet blant utlandsoperasjonene. Mandag sa forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen at Norge vil øke innsatsen i Afghanistan.

Fred
Spørsmålet er om Bush-administrasjonen er i stand til å holde fokuset på Afghanistan så lenge han sliter med  krig på tre andre fronter. Det lover ikke godt. Norge ønsker også å bidra til fredsprosessen i Somalia. Men den er uansett i det blå dersom USA fortsetter angrepene.

Torsdag deltar utenriksminister Jonas Gahr Støre på et Midtøsten-møte i Madrid. Fredsprosessen der er det knapt noen som husker lenger. Aller minst George W. Bush.

Hummer og Campari

05.01.2007 @ 11:58

Av Ole Berthelsen

 

Mens Jens sikter mot månen, kan navnekrangelen mellom Statoil og Hydro velte Norges største fusjon. Velkommen til Hat-Oil.

 

I nyttårstalen sin mandag lanserte statsminister Jens Stoltenberg visjonen om en gigantisk forskningsinnsats for CO2-rensing. – Dette skal bli Norges versjon av president Kennedys Apollo-program, hevdet Stoltenberg.

 

Men Jens kom raskt ned på jorda etter VGs oppslag om at han leide privatfly for skattebetalernes regning for å besøke partifeller i Sverige.


 Noroil
 
Visjonen om CO2-rensing druknet også i røykskyene fra duellen om navnet på det nye Statoil/Hydro-selskapet. Mens flere i Regjeringen skal være innstil på å beholde Statoil-navnet, insisterer Hydro-sjef Eivind Reiten på at det nye selskapet må få nytt navn.

 

  I en uformell avstemning før jul kåret NA 24s lesere Noroil som det beste alternativ med 22 prosent av stemmene. 21 prosent mente Statoil-navnet bør beholdes. Det mer lyriske Hatoil  fikk bare fire prosent av stemmene.

 

  Tull og tøys
Krangelen om NRK-lisensen raser også videre. Før jul hevdet Dagens Næringsliv at omleggingen av lisensavgiften fører til at lisensbetalerne må betale for to ekstra måneder.


-         Tull og tøys, hevder kulturminister Trond Giske. Men opposisjonen er ikke overbevist, og vil ha ny behandling i Stortinget for å få klarhet i saken.

 

 

Giske fikk også pepper for ikke å ha sendt krans da artisten og komponisten Kenneth Sivertsen ble begravet. Kulturdepartementet forsvarte seg med at de heller ikke sendte krans da sangeren Jan Werner døde.

  

Mens selv NRKs barne-TV slapp ikke unna en tøff start på nyåret. En uke etter at John Fredriksen mistet kona si, framstilte NRK shipping-giganten med påtegnede briller som den onde borgermesteren i NRKs eventyrby.

Skremsler
Flere enn NRK kan trenge gode nyttårsforsetter.  Ifølge en undersøkelse er hver femte nordmann for feit. Samtidig lanserer helseminister Sylvia Brustad en ny kampanje mot røyking. Forskning viser nemlig at skrekkampanjen i 2002 og 2003 virket, opplyser Sosial- og helsedirektoratet.


 Skilsmisser
NHO-direktør Finn H. Bergesen kunne sole seg i glansen fra finansfiffen og topp-politikere under NHOs årskonferanse i Oslo torsdag. Blant middagsgjestene var Celina Midelfart og Frp-dronningen Siv Jensen.

Bergesen kunne trenge en oppmuntring. Utspillet om at skilsmisse ikke er grunn til å sykemelde seg, møtte sterke reaksjoner. Senere angret NHO-sjefen på kommentaren.

  

 

 

Kometer
Hoppkometen Anders Jacobsen berget Norges ære i Innsbruck torsdag. Ifølge Jacobsen løsnet det da han skjønte at han ikke hadde smilt hele uka.
 

Eks-pornokometen Aylar smilte ikke da Aktuell Rapport la ved to timer historisk materiale av glamour-modellens sengeakrobatikk i sin siste utgave. - Jeg har lagt dette bak meg for lenge siden, og det er utrolig ille når dette blir dratt frem igjen gang på gang, sier en fortvilet Aylar til Side 2.

 

Den pikante dvd-en kom på et følsomt tidspunkt. Ifølge rykter vurderer TV 2 å invitere Aylar til å bli med på ”Skal vi danse”. Vi spår likevel at Aylar ”står han av”, som de sier nordpå.


Hvor er lisensen min, Giske?

04.01.2007 @ 08:34

Av Ole Berthelsen

I løpet av de siste 14 dagene har kulturminister Trond Giske, NRKs styreleder Hallvard Bakke og  NRK-sjef John G. Bernander forsøkt å forklare at omleggingen av lisensinnbetalingen ikke fører til to måneder ekstra lisens, slik Dagens Næringsliv har hevdet.

Forvirret
Ifølge Giske vil ikke omleggingen føre til ekstra lisens for noen. Men dersom saken er så opplagt som Giske, Bakke og Bernander vil ha det til, er det pussig at det skal ta så lang tid å oppklare selvfølgelighetene. Tirsdag brukte Giske og Bernander 30 minutter på å forklare mysteriet. Etterpå sa Bernander at han skjønte godt at folk var forvirret (!).

Sandberg
Vi setter pris på at forvirringen er bragt opp på et høyere nivå. Men så lenge den fortsatt råder,  må Stortinget inn i bildet. Alle endringer i statsbudsjettet skal innom Finanskomiteen, men komiteen så ikke saken fra Kulturkomiteen før den ble vedtatt på Stortingets siste møte før jul. Plenumsmøtet ble ellers husket for Frps Per Sandbergs inspirerte tale etter tre akevitt og en øl. Men den handlet om landbruk, og ikke om lisens.


Nå bør kulturminister Trond Giske komme seg på talerstolen, og gi en klar og entydig forklaring på hva omleggingen av lisensinnkrevingen betyr.


hits