Med hodet på skafottet

30.12.2006 @ 11:46
 

Henrettelsen av Saddam Hussein ga George Bush julefreden han trengte, men fikk millioner av muslimer til å rase mot USA.

 

George W. Bush ønsker å åpne det nye året ved å ha lagt et stort problem bak seg, nemlig hva som skulle skje med Saddam Hussein. Men Bush har fortsatt hodet på skafottet i Irak. Samtidig med henrettelsen av Saddam er USA i ferd med å runde 3000 falne i Irak.

Farligere
Saddams død gjør det ikke enklere for USA å trekke seg ut med æren i behold. I stedet frykter både Amnesty og norske myndigheter at henrettelsen kan føre til mer vold i Irak.

- Saddam kan vise seg å være farligere død enn levende, mener statssekretær Raymond Johansen.

 

Slaktet
Når det er sagt: Selv de mest ihuga motstanderne av dødsstraff har problemer med å sørge over Saddam. Men timingen av henrettelsen var i god Bush-stil katastrofal. Noen timer etter hengningen, startet muslimer over hele verden feiringen av høytiden Eid. Under Eid slakter muslimer et rituelt offerlam. Sammenfallet i tid ble lagt merke til i Midtøsten.

 

-         Ble han slaktet som en annen sau, spurte en palestiner i Gaza da han fikk høre om henrettelsen.

 

Sov
Bush selv mener Saddams død er en milepæl i Irak, men innrømmer at den ikke kommer til å stoppe volden i Irak.


 -          Å få han dømt vil ikke stanse volden, men henrettelsen er en milepæl på Iraks vei mot et bærekraftig demokrati som kan beskytte seg selv, sa Bush i en uttalelse som ble lagt ut på nettsidene til Det hvite hus etter henrettelsen.  

Selv valgte Bush å sove seg gjennom passeringen av milepælen, til tross for at klokken bare var 22 i Det hvite hus da hengningen skjedde.

  

Krekar
 Henrettelsen setter også bom for de andre rettssakene Saddam sto overfor. Særlig gjelder det gassingen av kurdere i byen Halabja i Nord-Irak på slutten av 1980-tallet, og massakrene på sjiamuslimer i Sør-Irak etter Golf-krigen på 1990-tallet.

 

Samtidig må Stoltenberg-regjeringen vurdere hvordan henrettelsen virker inn på den planlagte utsendelsen av mulla Krekar. Ifølge Amnesty International er Saddams død mindre viktig for Krekar-saken enn de titalls henrettelsene som er gjennomført i Irak de siste par årene. Likevel gir henrettelsen av Saddam vann på mølla til de som mener Krekar må få bli i Norge. Det rammer også Bush-administrasjonen, som gjerne skulle sett at Krekar var ute av Norge før Bush er ute av Det hvite hus om to år.


Kommentarer:
Postet av: Bjørn Erik

Det er vel svært mange som mener at Saddam Hussein burde vært henrettet. Imidlertid viser vel de usensurete bildene av denne henrettelsen at det her er snakk om "primitive apekatter" og lavtfungerende pakk. La nå disse "apekattene" drepe hverandre og gi dem gjerne våpen. Så lenge vi er sikre på at disse tullingene ikke har atomvåpen, bør vi slutte å bry oss. Trekk alle soldater ut av Irak og overlat oppryddingen til tullingene selv så slipper vi terror og faenskap! Skulle disse sjimpansene på ett eller annet tidspunkt begynne å utvikle kjernefysiske våpen, er det bare å droppe en kjempestor atombombe over hele nasjonen slik at Irak blir en eneste stor "parkeringsplass"!Ha forøvrig et godt nytt år:)

01.01.2007 @ 02:32
Postet av: Skribler

Det beste hadde vært om han fikk gjennomgå det samme som de han hadde som fanger, men det ville blitt for brutalt. Resten av livet i en liten fengselscelle, uten mulighet til å kunne få en ny rettssak. Hengeingen vil i enkelte kretser gi han et for høyt martyr status. De siste tallene viser det er nå over 3000 amerikanere døde i krigen i Irak. Administrasjonen i det hvite hus har sagt at Bush sørger over hver enkelt soldat, og at de nå vil tenke på ny strategi. Det blir spennende å se hva den går ut på. Gi irakerne en tro på at oljerør gjennom deres land er til det beste for freden?

01.01.2007 @ 17:46

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3328665
hits