Hagen i glasshuset

23.08.2006 @ 11:57

Avsløringen i NA 24 Propaganda  av at tidligere Frp-leder Carl I. Hagen fikk penger av Se og Hør i forbindelse med den famøse ”Hjemme hos”-reportasjen i 2003, er pinlig for Stortingets visepresident.

 

Hagen, som selv sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, har tidligere ikke vært knepen med kritikken av andre politikeres pengedisposjoner.

-Arbeiderpartiets representanter er "kjøpt og betalt", hevdet Hagen fra Stortingets talerstol våren 2005. Foranledningen var det Hagen kalte "samrøret" mellom Ap og LO.


Nå inrømmer Hagen at han og kona Eli brukte Se og Hør for å markedsføre huset ektepartet solgte på Bestum i 2003.  

- På det tidspunkt hvor vi hadde bestemt oss for å selge og kjøpe et annet sted å bo, mottok vi et godt tilbud fra Se og Hør om en slik reportasje som kunne virke positivt for våre salgsmuligheter, inkludert at vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale ulike grupper av "kjendiser" for slike reportasjer, skriver Hagen i en kommentar på Frps hjemmesider. 


Hagen hopper elegant over at det den største forskjellen på politikerkjendiser og andre kjendiser er at de førstnevnte representerer velgerne, og ikke bare seg selv. Dermed stilles det helt andre krav til redelighet, noe Hagen ikke har vært sparsom med å framheve.

I samme kommentaren forsøker Hagen å bortforklare honoraret med at han "som andre politikere som en tid var faste spaltister i Se og Hør, mottok honorarer for disse,.”

Som  medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité siden 2001 og nåværende visepresident i Stortinget, er det urovekkende at Hagen ikke greier å skille mellom honorarer på 5000 kroner politikere har fått for å skrive kommentarer, og honorarer for ”Hjemme hos”-reportasjer, der beløpet  lett kan ganges med 20.

Saken blir ikke mindre merkelig av at Hagen uten blygsel innrømmer at han så store fordeler ved å la Se og Hør markedsføre huset sitt.

-   -        Det ble en meget god og hyggelig presentasjon av vår eiendom på Bestum, skriver han.

  At Hagen  til alt overmål stilte opp samtidig med at han talte varmt i Stortinget for at publikasjoner som Se og Hør burde få momsfritak, gjør saken enda mer betenkelig. Det er ingen grunn til å tro at Hagen lot seg kjøpe av Se og Hør. Momsfritaket ble det heller ingenting av. Men visepresidenten stiller seg laglig til for hogg.  I likhet med Hagen har vi har liten sans for samrøret mellom Ap og LO. Derfor er det synd at en som har stått i front for kritikken mot "samrøre" så til de grader sauser det til for seg selv.

For Hagens del har skaden allerede skjedd. Men han kan gjøre situasjonen noe lettere for seg selv ved å opplyse hvor mye han fikk i honorar, og så betale det tilbake. Før man bruker Se og Hør til å selge huset sitt, bør man sjekk at det ikke er av glass.

Kommentarer:
Postet av: S

HER SAMMENLIGNER MAN JAMMEN PÆRER OG BANANER.At AP får penger for å innføre LO sin vilje r er på grensen til korrupsjon. At en privatperson får penger av et blad/avis er personlig og betaling for akkurat denne varen(intervjuet). således er det 2 forskjellige saker. Typisk venstrevridd pisspreik. Se på sakene før du sammenligner, hvam andre takker nei til gratis penger for en privat reportasje fra hjemmet ? Dette er ikke som du tror at se og hør får noen fordele pga at de betaler for intervjuet(bortsett fra selve intervjuet da,men det er jo helt vanlig at de betaler der). Utvover det så får se og hør ingen fordeler, og hagen gir dem absolutt ikke noen fordeler. Lo derimot får fordeler tilbake ofr penger dem gir til AP.

23.08.2006 @ 13:37
Postet av: Asbjørn

Kjære "S" - Hagen er ikke en "privatperson". Han er en av landets fremste politikere. Som politiker er han med på å treffe beslutninger som har stor påvirkning på økonomien til både privatpersoner og bedrifter, deriblant Se og Hør. Når det viser seg at Hagen har fått store beløp rett i lomma fra Se og Hør, i tillegg til massiv gratisreklame for et hus han skal selge, så er det ikke urimelig å tro at til og med C I Hagen kan føle en viss takknemlighetsgjeld for dette. Det kan i så fall komme til å påvirke hans standpunkter i saker som angår Se og Hør. Et eksempel er forslaget om momsfritak. Vi kan ikke vite om Hagens standpunkt på noen måte var påvirket av ytelsene han hadde mottatt, selv om Hagens standpunkt stemte overens med Se og Hørs interesser, men som kommentatoren sier: Han stiller seg lagelig til for hogg.En grei tommelfingerregel for tillitsvalgte er at man bør unngå alt som kan gi det minste inntrykk av kameraderi, smøring og andre tvilsomheter. Det er tilliten man lever av, og denne historien ligger et sted uti det grenselandet hvor ting begynner å se litt småsnuskete ut.Og du, jeg er ikke venstrevridd, nei, så ikke prøv å avfeie det hele med å stikke fingrene i ørene og synge "lalalala"!

23.08.2006 @ 14:11
Postet av: Kai

Dette er en tulletete artikkel som faller på sin egen urimelighet.Hvorfor skulle Hagen og FrP stemt annerledes i Stortinget fordi Se og Hør betaler noen tusen til Hagen for å vise hjemmet sitt?? Det er jo ingen sammenheng.

23.08.2006 @ 14:32
Postet av: Rune

Alt er lovlig når det gjelder å få tatt FRP og Hagen... Det er interessant å se hvor bekymret enkelte journalister nå er for Hagen sitt ettermæle... De har ikke akkurat ønsket han alt godt tidligere heller da... Suppe kan kokes på en spiker. Det merkelige er at mange ser ut til mene at suppen blir både god og næringsrik... Man spør seg hva motivet er... og svaret gir seg selv...

23.08.2006 @ 15:26
Postet av: Jørund

Dette er veldig enkelt, og kalles i alle andre land: "KORRUPSJON"At Carl I Hagen er den største hykleren som går i to sko, vet vi fra før. At signaturen "S" hyler om skjult kommunisme i beste MCCarthy-stil blir bare patetisk.Hagen er og blir uspiselig. Håper han blir tiltalt!

23.08.2006 @ 15:38
Postet av: Kalle

Jeg overraskes stadig over at mange har et stort behov for å glatte over den ubehagelige sammenblandingen mellom økonomi og politikk som finner sted i FrP. Utgangpunktet er såre enkelt: Dersom det kan reises den minste tvil om Carl I. Hagens habilitet i spørsmålet om momsfritak og Se og Hør fordi han lot bladet kjøpe seg inn i hans private hjem, så har Hagen gått over streken. Det at man kan diskutere moralen i det hele er en helt annen sak, men der kan Carl I. Hagen få lov til å være privatperson. Så enkelt. Og - for ordens skyld - jeg tilhører heller ikke venstresiden i norsk politikk.

23.08.2006 @ 15:39
Postet av: Olaf Holm

Er det så dårlig i staben i NETTAVISEN at man ikke kan finne en voksen vikar ?

23.08.2006 @ 17:02
Postet av: thg

jeg ler meg nesten ijhel når jeg ser å hører Carl og Eli, for noen klovner. Griskheten tok til slutt overhånd.

23.08.2006 @ 19:35
Postet av: Ole

Hagen fikk betalt for å stille opp i et ukeblad. Hva så? Han er da ikke første politiker som stiller opp i det bladet. Å få betaling for det er han heller ikke alene om. Å stille opp i Se og Hør er også helt frivillig.

23.08.2006 @ 21:51
Postet av: Magnar B

Takk for at det ennå finnes journalister med klarsyn og prinsipper. De fleste er enige med Hagen i kritikken av samrøret mellom AP og LO. Partiet Venstre har påpekt dette lenge. Hagen ødelegger effekten av denne kritikken ved selv i sin iver etter pr og penge, å stille opp i slike intervjuer med flere motiver. Av dev. blogger ser man at mange nordmenn er stokk blind for å se slike sammenhender med brudd på demokratiske prinsipper. Hagen og AP er i samme kategori.

24.08.2006 @ 07:46
Postet av: pippi

Dårlig utført jouralistisk arbeide! Du får bla deg tilbake i gamle Se og Hør og Her og Nå og telle opp hvor mange politikere som har latt seg, sin familie og huset/hytta avbilde. Jeg gjentar, - dårlig journalistikk med et klart politisk skittkastingsmotiv.

24.08.2006 @ 07:58
Postet av: Andreas

Journalister med klarsyn og prisipper? Skal vi gråte eller le ?

24.08.2006 @ 08:57
Postet av: Per H Enevoldsen

Hadde journalistene brukt like mye tid på venstresiden i politikken og avdekket blemmer der så hadde vi fått mer troverdige sladrespalter. Men ensidig fokusering på FRP minner om heksejakt og bestillingsverk, ikke journalistikk. AP/SV/LO-samarbeidet hvor rent er det. Det er bare ett parti som har drevet overvåking av egne innbyggere etter 2. verdenskrig, reine Stasi etter min mening.PS! jeg stemmer ikke FRP engang.

24.08.2006 @ 09:34
Postet av: E R

«Siv Jensen innrømmer det selvsagt ikke, men resultatet av hennes og terroristenes virksomhet er det samme: Mer frykt og undergraving av det sivile samfunnet som andre forsøker å forsvare.» Dagblad-journalist Halvor Elvik Jeg synes denne kommentaren fra ovennevnte journalist sier det meste om holdningene til den boldrøde, venstrevridde norske pressen. Dere har mistet all troverdighet for lenge siden med deres klappjakt på enhver filleting i Frp, samtidig som blemmer på venstrsiden forbigås i stillhet. Mistenkelig stillhet.

24.08.2006 @ 10:50
Postet av: Harald Olsen

Det er vist en del som lukker ørene når noen kritiserer FrP eller Hagen. De er så blinde at sier noen noe negativt om FrP eller Hagen så oppfatter de det bare som at noen venstrevridde "duster" er ute etter å sverte elsklingene demmes.

24.08.2006 @ 15:19
Postet av: Frode

Noen som husker gråteSiv(Siv Jensen), da hun så sårt gråt på tv, hvor grusomt dette var.(alle med litt hukommelse husker saken(idioten av en ordfører i OS utenfor Bergen-frp -selvsagt), som hadde sex med en ung jente. Da løy hun for åpen mikrofon. Nå gjør hun det igjen, uten blygsel, hun sier først hun ikke har fått penger av se og hør, så plutselig "husker" hun det, historien gjentar seg. Den " gråtekonen" som statsminister, vel bekomme.

24.08.2006 @ 16:32
Postet av: Barry

Prinsippløsheten hos dem som ikke forstår hvorfor det er galt av en stortingsrepresentant å ta seg betalt for å stille opp i et kjendisblad - som om han var en underholdningsartist - gjør meg skremt. Hva blir det neste? Skal politikerne ta seg betalt også i andre sammenhenger? For å stille i Dagsrevyen? For å bli med i Tabloid og Holmgang? Eller er det greit at Se og Hør betaler, men aldri andre medier?

24.08.2006 @ 16:39
Postet av: Liz

Kritikken mot kritisk journalistikk hos enkelte lukter påtagelig av sensur, diktatur og mangel på ytringsfrihet. Vi har faktisk en fri og uavhengig og kritisk presse! Vær glad for det - fremfor å beskylde journalistene for å løpe sosialistenes ærend. Spør Djupedal og Halvorsen om de føler at media behandler dem med silkehansker!

24.08.2006 @ 16:42
Postet av: AH

Dette blir for dumt, nå må media prøve å bruke tiden sin på mer viktige ting. Dere gjør jo ikke noe annet enn å grave i all mulig drit, for å finne ut uvesentlige ting for leserne.Bruk heller tiden deres på å lage et helvete for regjeringen med strømprisene, slik at normale folk kan komme seg igjennom vinteren uten og bli gjeldsslaver.

24.08.2006 @ 16:46
Postet av: Rex Rattus Norvegicus

Noen spekulerer i om CIH har ødelagt sitt politiske ettermæle ved denne S&H-saken. Jeg tror ikke det. Det ødela han grundig ved alle sine mer eller helst mindre åndsfriske utspill om innvandrere og deres religion, som fulgte i kjølvannet av hans avgang som partiformann. Tidligere var jeg likegyldig til Hagen, men etter dette har han vist sitt sanne jeg, og det er ikke apetittvekkende. Men at han er korrupt i tillegg, legger slevsagt litt sten til byrden hans. Hjertelig glad nå for at jeg aldri vurderte å stemme på ham.

24.08.2006 @ 16:53
Postet av: Jan

Se & Hør er et søppelorgan. Enhver frivillig medvirkning til bladets utgivelse er et utslag av dårlig dømmekraft. Vanskeligere er det ikke - glem det prinsipielle og innleggene som er for og mot Hagen/FrP/Jensen - de faller på sin egen urimelighet. Dette hadde vært en ikke sak hadde det ikke vært for at så utrolig mange mennesker faktisk kjøper Se & Hør hver uke. DET er et tankekors!

24.08.2006 @ 22:07
Postet av: Frode

Siv har ikke sagt et ord for å beklage den, episoden. Troe jeg.FOR ALLE OSS...... TAKKMEN du vet (frp) har problemer. med det.

24.08.2006 @ 22:09
Postet av: knutten

Enda en som ikke kan tåle at noen er litt smarte og tjener litt penger når de først skal avbildes i Se og Hør.Ikke alle som er like interessante å lese om, nemlig. Det som hadde vært noe å påpeke som mistenkelig, muligens korrupt, er den usunt tette forbindelsen mellem regjeringen og LO, men det skrives det like lite om som alle som får dødsstraff i Kina, heller lange klagesanger om de rel. få i USA:

24.08.2006 @ 22:16
Postet av: Jan

Har ingen skjønt dette: Ingen burde lese Se & Hør! Satt på spissen - mennesker med normal IQ burde ikke ha noe behov for den type journalistikk.

24.08.2006 @ 22:29
Postet av: kyrre fjeldvik

Carl I. har driti på draget! Ferdig med det! La oss håpe at vi nå kan få avsløringer av andre politikere (som Stoltenberg f eks). Det er den samme drivkraften bak dem alle: Det å ha makt! Underveis til maktens tinder, begås det feil.En får krysse fingrene og håpe det beste? Men siden pressen dras fram her: Jeg har sjøl vært journalist, og vet at det enkelte ganger kommer folk trippende for å be deg la være å skrive noe negativt om den eller den.FrP er nok ikke like flinke her som AP...

24.08.2006 @ 22:31
Postet av: Jan

Mener den tidligere journalisten at Se & Hør fortjener betegnelsen presse?

24.08.2006 @ 23:26
Postet av: sjøfarer

dette er en politisk sak. Det er kun for å skade FRP.Mange andre politikere har gjort ting mot gotgjørelser for å bruke sin fritid.Å høre redaktør Strand i torsdagens debat i redaksjonen,skjønner ikke jeg at han kan være sjef i en så stor avis som Dagsavisen,tidligere Arbeiderbladet.

25.08.2006 @ 09:18
Postet av: Jack Griffen

Journalister har alltid 2 motiv. Det første motivet er å skaffe seg oppmerksomhet (noe som også gir salg). Dermed må de lage de merkeligst konstuksjoner, overskrifter og vinklinger.Motiv nummer 2 er personlige. Vi har alle en personlighet og mange ønsker påvirke omverden med sine skriverier.Hagen mottar penger for et hjemmehos besøk. Tvilsomt? Tja. Helt klart smart å ta penger fra et blad som SE og Hør, men dette å berike seg ut i fra en folkevalgt stilling er absolutt verdt et spørmålstegn.Vi vet at Karita, Jens, Liv Valla, Kristin osv har vært på trykk i samme blad. Ikke bare en gang, men om og om igjen. Ut i fra hvilken motivasjon??? Noen mottok klær og andre mottok honorarer. Alt kan reises spørsmålstegn ved.Stortingspresident Jagland, kanskje en av politikkens aller største klovner opp gjennom tidene, kan gå ut og kritisere Frp og ensidig disse med ord som en stortingspresident bør benytte hjemme og ikke i pressen. Se det bryr ingen seg. En som skal være nøytral og ta vare på grunnloven og våke over tinget.Carl I selger, han selger last med aviser og reklame kronene renner inn. I tillegg får venstrevridde journalister som enda kan minnes de lange herlig festene under skoletiden, med hasj og lange dype samtaler/diskusjoner en mulighet til å fremme sitt politiske syn. Klart de griper sjansen.Hadde de hatt baller, teft og virkelig et ønske om å skildre virkeligheten, så hadde saker som dette vært mer opp til diskusjon i pressen.- LO Valla støtter Hamas og dikterer AP- LO Valla har leilighet til 8 millioner kroner.- Økende støtte til terrorisme fra venstresiden både økonomisk og politisk. Politikken på venstresiden blir stadig mer ekstrem.Og hvofor ikke se litt mer på dette med personlig berikelse.Se hva som skjer med Ap-politikere når de går av. For de fleste venter ledende stillinger i selskaper som Ap har en sterk kontroll over enten gjennom styre, leder eller gjennom LO.Da skjønner vi alle at en SE og Hør blemme er ubetydelig når de store linjer trekkes. Men det spiller ingen rolle nå sosialistene sitter med linjalen.

25.08.2006 @ 11:38
Postet av: Charles F Kane

Til Asbjørn:Er så hjertens enig. Dette gjelder forøvrig alle politikere, som du sier. Ville vært like kritisk hadde dette vært Lille-Jensemann f.eks. Det spiller ingen rolle for meg hvilken politiker det er som har gjort dette, like suspekt er det. Det er det som "S" ikke oppfatter antageligvis, i sin iver etter å forsvare Kong Carl. Lurer på om han ville vært like ivrig hvis det hadde vært Jens eller andre politikere.

25.08.2006 @ 11:42

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1872487
hits