Svingslag og blåveiser

22.09.2006 @ 10:18
 

En rask oppsummering av nyhetsbildet denne uka handler om uheldige møter: Nokas-tiltalte Dan Pettersen skulle ønske han aldri hadde møtt Thomas Ingebrigtsen. Statsminister Jens Stoltenberg skulle ønske han aldri hadde gått i tospann med LO-leder Gerd-Liv Valla om sykelønnen, og Rosenborg skulle ønske de aldri hadde hørt om Sandefjord.

 

Likevel var det avsløringene av terrorplanene mot den israelske og den amerikanske ambassaden torsdag som ble snakkisen fredag. Dette er andre gang noen blir siktet etter ”terrorparagrafen” 147 A. Den første var mulla Krekar. Mistanke om en mulig terrorhandling gir politiet vide fullmakter. Samtidig viste Krekar-saken at det er svært vanskelig å få folk dømt for handlinger de ikke har utført.

 

En knyttneve i Stavanger satte tonen for Nokas-saken denne uka. Dan Pettersen ble sur på medtiltalte Thomas Ingebrigtsen etter at ”banken i skogen” viste seg å være tømt, og gikk til angrep med hele rettssalen som vitne.

 

I Sverige våknet svenskene opp til konservativ valgseier mandag. Etter ti år som statsminister må Göran Persson gi fra seg makten til Moderaternas leder Fredrik Reinfeldt. Forresten, må og må, fru Blom. Persson kunne ikke skjule mangelen på skuffelse etter nederlaget. Nå ligger veien åpen for hans lenge etterlengtede rettrett til sitt nye herskapshus på Torp.

 

I New York våknet statsministerkollega Thaksin Shinawatra opp til nyheten om statskuppet i Thailand tirsdag. Nyhetsverdien falt uotver uka da det ble klart at  kuppmakernehadde lykkes, og at palassrevolusjonen hadde null og niks og si for turisttrafikken. Tvert i mot: Plutselig fikk Bankok en ny severdighet: Presidentpalasset omringet av stridsvogner.

 

I Ungarn har det boblet i flere dager. Men her ser det ut til at statsminister Ferenc Gyurosany har kontroll, til tross for avsløringen av opptaket der han sier rett ut at han har løyet til befolkningen.

 

Hjemme er statsminister Jens Stoltenberg fortsatt på dypt vann etter sykelønnsfadesen. På en måling for NRK får AP under 25 prosent oppslutning. I tillegg murrer det om gasskraft med eller uten rensing: Med tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser i horisonten er det nærmest politisk selvmord av regjeringen å si nei til bygging av kraftverket på Mongstad.

 

På den andre siden truer ledende SV-ere med at oppstart uten CO2-rensing kan velte regjeringssamarbeidet. I helgen holder partiet landsstyremøte i Oslo. Der kan vi regne med tunge tak for partileder og finansminister Kristin Halvorsen.

 

Synes hun det blir tøft, kan hun trøste seg med at noen alltids har det verre. Etter at arbeids- og integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen frontet regjeringens sykelønnsblemme, fikk trønderstatsråden Lerkendal-sjokk torsdag. Når Rosenborg blir banket 5-2 på hjemmebane av cup-bomben Sandefjord, er det på tide å ta helg.


Kommentarer:
Postet av: Hans Kr.

En perfekt og talende beskrivelse av uken som gikk.Honnør til bloggeren.

22.09.2006 @ 11:45
URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2118020
hits