Bonusuke og pizzahelg

18.11.2006 @ 10:21
Av Ole Berthelsen

Uka begynte med en sjokkert tysker og sluttet med en sjokkert Telenor-sjef.

Uwe Rössler fikk hakeslipp av å bli kastet som trener fra Lillestrøm.

Det var ikke så vanskelig å forstå, gitt at klubben tross alt fikk fjerdeplass i årets serie. For etterfølgeren Tom Nordli betyr alt dårligere enn bronseplass til neste år et totalt nederlag.

En annen som fikk hakeslipp mandag var forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Mens statsråden var på møte i Brüssel, klinket forsvarssjef Sverre Diesen til. I Oslo Militære Samfund advarte han at med dagens forsvarsbevilgninger gikk det mot styrt avvikling av Forsvaret.
- Jeg deler ikke en slik elendighetsbeskrivelse, svarte Ström-Erichsen Likevel har hun fortsatt tillit til sin frittalende forsvarssjef.

Runddansen om million-opsjonene til konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og resten av Telenor-ledelsen fortsatte mandag. Rødgrønne politikere varslet oppvask. Onsdag ble det avslørt at den første Stoltenberg-regjeringen sa ja til opsjonene i 2001. Under time etter at saken ble publisert, ble Stoltenberg konfrontert med opplysningene i Spørretimen. Det kan man kalle instant mediakrati.


Finansminister Kristin Halvorsen fulgte opp torsdag i Dagbladet med å si at ingen bør tjene mer enn statsministeren. Det falt en del tunge næringskoryfeer tungt for brystet.


Ekteparet Eli og Carl I. Hagen har også vært i vinden. I den interne konkurransen om oppmerksomheten var det utvilsomt Eli som vant. - Jeg fryktet at Carl ville innlede et forhold til Siv Jensen, røper hun i sin nye bok. Oppstusset rundt bekymringen beviser at assosiasjonen til sex og makt er uimotståelig for oss dødelige, selv om det er falsk alarm.

Fredag tok endelig Telenor-sjefen til motmæle etter stormløpet mot opsjonsavtalene.

- Jeg hadde gjort en dårligere jobb dersom jeg ikke hadde hatt denne lønnspakken, sier han til Dagens Næringsliv.   Statoil-sjef Helge Lund har ikke opsjoner. Til gjengjeld kan han hanke inn inntil halvparten av årslønnen i bonus dersom han får maksimal effekt av bonusavtalen. – Jeg får ikke uttelling med mindre jeg leverer, sier Lund til Aftenposten.  


Bråket om bonusene fikk kanskje norske  toppsjefer til å ligge lavt i helgen. Det var kanskje like greit. Mattilsynets rapport fra flere  luksusrestauranter som  trist lesning. Babettes gjestehus i Oslo ble stengt, mens  Bølgen og Moi fikk pepper for dårlig kjøleforhold.

God helg, og lykke til med pizzaen.


Kommentarer:
Postet av: Forundret

..og alle snakker de om det store ansvaret! Hvilket ansvar? Det virker som om det ansvaret det fler aller tyngst er ansvaret for mele sin egen kake. Ingen oppegende mennesker kan unng fle ansvar for arbeidsplassen sin? Gr den dukken, har du ikke lenger noen inntekt. Du fr sannsynligvis heller ikke en fallskjerm slik som sjefen din fikk.Hvorfor skal sjefen f s mye mer enn det du fr. Han er jo den som slipper lettest unna!

20.11.2006 @ 10:24
Postet av: Forundret

..og alle snakker de om det store ansvaret! Hvilket ansvar? Det virker som om de ansvaret det fler aller tyngst er ansvaret for mele sin egen kake. Ingen oppegende mennesker kan unng fle ansvar for arbeidsplassen sin? Gr den dukken, har du ikke lenger noen inntekt. Du fr sannsynligvis heller ikke en fallskjerm slik som sjefen din fikk.Hvorfor skal sjefen f s mye mer enn det du fr. Han er jo den som slipper lettest unna!

20.11.2006 @ 10:24

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2763350
hits