Krigen Israel ikke kan vinne

14.07.2006 @ 11:47

Den massive bombingen av Israel er en fåfengt men farlig aksjon fra Israels side.


Ved å bombe den internasjonale flyplassen i Beirut og blokkere havna i byen vil Israel presse regjeringen i Libanon til å slå ned på den Iran-støttede Hizbolla-militsen som har bortført to israelske soldater.

Men Libanon er en altfor svak stat til å greie å fjerne Hizbolla som selv er solid representert i regjeringen. Det eneste Israel oppnår er å øke spenningen i det allerede eksplosive Midtsten.


Israles statminister Ehud Olmer later som om Libanon kan kaste Hizbolla-militsen på havet hvis den bare gidder. Når det ikke skjer går Israel til angrep. Den samme unnskyldningen ble brukt da Israel invaderte Libanon i 1982. Den gangen var målet å bli kvitt PLO. 


Angrepet denne gangen er et soleklart brudd på folkeretten fra Israels side. Bortføringen av to israelske soldater forsvarer ikke angrep som rammer hele befolkningen. Bombingen kan dessuten utløse en storkrig i Midtøsten.


Blant målene som bombet torsdag var hovedveien mellom Beirut og Syrias hovedstad Damaskus. Det var et klart signal fra Israel om at landet ikke godtar syrisk støtte til Hizbolla.


Hovedstøttespilleren til Hizbolla er imidlertid Iran. President Mahmoud Amedinejad nøler ikke med å kaste bensin på bålet. Han har allerede varslet at et angrep på Syria vil bli sett på som et angrep på hele den islamske verden.


Dessverre har både Iran og Israel interesse av at spenningen i Midtøsten stiger. For iran gir krisen en kjærkommen anledning til å trekke oppmerksomheten vekk fra striden om landets atomprogram. For Israel er det viktig å minne USA om hvilken betydning Israel har som Bush-administrasjonens nærmeste allierte i området.


Torsdag svarte USA ved å legge ned veto mot en resolusjon i Sikkerhetsrådet som fordømte både bortføringen av de israelske soldatene og det israelske hevnangrepet mot Libanon.  


Stoltenberg-regjeringens fordømmelse av angrepet er positivt. Men med USA i ryggen vil Israel trolig fortsette den harde linjen.Det kan i verste fall utløse en mulig storkrig i Midtøsten. Oljemarkedet har allerede tatt tegningen og sendt oljeprisen til himmels. Spørsmålet er om Israel og USA  forstår risikoen før det er for sent.Kommentarer:
Postet av: Ulla

Så det finnes jødehatere ennå. Leit.

14.07.2006 @ 12:15
Postet av: Jannis

Yepp Ulla, det ser slik ut ja!!Vi som sitter her opp i nord har veldig lett for å rakke ned på alt Israel gjør for å forsvare seg. Hva hadde vi gjordt i samme situasjon..mest sannsynelig blitt handlingslappet fra skuldrene og opp!!Ser i alle aviser at de fordømmer sivile tap, selvfølgelig er det synd. Men om en titter litt ekstra etter så ser man at "terroristene" bruker de sivile som "skjold". Da er det lett i etterkant og rope ut at så og så mange sivile vart drept. Israel skulle aldri ha lat Hizbolla bygge opp styrkene sin i Blue line omr...regner med det er det israel retter på nå!På tide vi oppe kalde nord får opp øynene og ser at de er 2 sider i en sak!!

14.07.2006 @ 12:36
Postet av: Frode

Kan ikke dere to som sikkert aldri har vært i Libanon/Israel ta dere en tur ned dit slik at dere får vegg skylappene for hva som skjer der nede. Dette har ikke noe med jødehat å gjøre. Israels innbyggere (de fra 15 til 30 ihvertfall) er selv imot det som skjer.

14.07.2006 @ 12:39
Postet av: Jannis

Jaha...er innlegget mitt slettet eller hva???

14.07.2006 @ 12:49
Postet av: Jannis

Sorry, der var det gitt!Frode, jeg har bodd der i 2 år og har familie der så jeg vet sikkert mer en deg hva jeg snakker om!! Har oxo besøkt Libanon, Jordan, Syria og Egypt! Kan ikke si Syria var verdens navle, DIKTATUR deluxe!!

14.07.2006 @ 12:53
Postet av: Conan

Ikke akuratt et objektivt innlegg fra bloggeren her. tåkelegger det faktum at Hizbollah faktisk er den parten som starter her og angriper ukritisk Israels svar på denne krigserklæringen. Og til alle palesinavenner som vil ha det til at dette dreier seg om kun to israelske liv; det gjør det ikke. To ble kidnappet, ja, men syv andre ble drept i de samme handlingene. Uansett, Palestina venenene hadde ikke støttet Israel-angrep engang om det var 100 soldater som var blitt drept. Da ville argumetene om at "israel kan takke seg selv for sin agressive holdning" prekenen kommet til syne istedet. Nå er det tydeligvis ikke mange nok jøder som har omkommet, så da mener de tydeligvis at dette burde Israel bare tåle og svelge.

14.07.2006 @ 13:06
Postet av: Tore

Å kritisere Israel for krigshandlingene og å peke på bruddene på menneskerettighetene har ingen ting med jødehat å gjøre. Israel er en brutal okkupasjonsmakt, og nå også krigsmakt. Det eneste de oppnår ved å bombe sivile mål og internere Palestinas regjering er å minske mulighetene for en fredlig løsning. De vet godt at Libanon ikke har mulighet til å stanse Hisbollah

14.07.2006 @ 14:21
Postet av: Einar Skandsen`

Det er lett å sitte i Norge og innta "sofa-synspunkter". Jeg tror imidlertid at tonen ville vært en annen om man bodde i et land hvor raketter kom regnende ned over en. Spesielt når dette skjer fra grupperinger som er sterkt støttet av land som gir klare beskjeder om at Israel skal fjernes. Det er derfor det iranske flagget vaier over Sør-Libanon. At europeerne aldri lærer av sin egen historie kan være en ting, men man trenger ikke vente at alle skal være like tunglærde, spesielt når man har opplevd hvor mye det internasjonale samfunn gjør når det virkleig gjelder.Det er samtidig alltid merkelig å se når man setter likhetstegn mellom terrorister (Hizbollah)og israelere. Det vitner om en virkelighetsoppfatning som ihvertfall ikke vil være istand til å finne løsninger på denne konflikten.

14.07.2006 @ 16:30
Postet av: Thomas

Ulla...Du forsvarer tydeligvis det Israel holder på med. Betyr det at du hater palestinere? Forhåpentligvis ikke. Og at man er på palestinernes side eller i det minste er kritisk til hva Israel gjør, betyr heller ikke at man hater jøder.Prøv å innse følgende: Dette er en langvarig konflikt der begge parter (Les: araberne og israelittene) har begått feil og overgrep. Hizbollah er politisk representert i Libanon; dette betyr dog ikke at de samme menneskene hverken beordrer eller selv utfører krigshandlinger mot Israel (selv om det er skuffende at libanesiske politikere ikke i sterkere grad tar avstand fra de omtalte kidnappingene). Israel, som statsmakt, begår på den annen side grove brudd ved sin korporale avstraffelse av befolkningen gjennom delvis ikke-målrettet bombing i Libanon (les: sivile som er uskyldige i hva som foregår bombes).Problemet er dog langt mer omfattende enn det vi ser i disse dager. USA har siden Israels morgen ukritisk støttet Israel og således er konflikten uten løsning. Begge (alle) parter må gi og ta, og her er ingen uten skyld eller ansvar, men de siste års forhandlinger ledet av Israels tydelige alliansepartner USA gir ikke det nødvendige grunnlag for forhandlinger som kan føre frem - man er dømt til å mislykkes selv før man starter.I mellomtiden okkuperer Israel Gaza og Vestbredden og gir befolkningen umulige levekår. Hvordan ville du reagert? Ved å prate? Hva om pratingen aldri førte frem, og mishandligen vedtok? Man kan samtidig forstå Israels uttrygghet og usikkerhet blant sine naboer ved å se på krigshandliger arabiske stater har begått mot Israel, men Israels okkupasjon idag og summariske henrettelser av mennesker - som ofte omtales som terrorister, men i andre konflikter gjerne blir kalt geriljasoldater eller motstandsforkjempere - kan aldri forsvares. Internasjonal rett må aksepteres, krigshandlinger løser intet, og en 'nøytral' forhandlerskikkelse må fram for å mekle i konflikten for å finne en langsiktig, fredelig og levelig løsning før konflikten eskaleres ytterligere. Sist, men ikke minst, må vetoretten i FN fjernes, slik at egne nasjonale hensyn ikke kan tilsidesette folkeretten og de felles internasjonale hensyn som nasjonal, regional og global sikkerhet.Lykke til Ulla, håper øynene dine sakte men sikkert vil åpnes.

14.07.2006 @ 16:51
Postet av: Olaf

Hvem som begynte? Kanskje litt mye forlangt å vente at folk skal ha hukommelse. For ikke å snakke om kunnskaper. Her er det bare snakk om kynisk og rå makt. Den som stiller seg i veien, blir likvidert: Folke Bernadotte etc. Også var det de som hyler med de ulver som er ute. Alt sammen gammelt og kjendt mønster.

14.07.2006 @ 17:14
Postet av: Anonym

"I mellomtiden okkuperer Israel Gaza og Vestbredden og gir befolkningen umulige levekår. Hvordan ville du reagert? Ved å prate? Hva om pratingen aldri førte frem, og mishandligen vedtok?" mener du med det at palestinere har rett til å benytte seg av selvmordbombere fordi du mener at de har dårlig mevevilkår. Tenkte/viste du at millioner av $ somvar gitt til dem under hele 90 tallet fra Israel! og skulle brukes til å opparbeide infrastrukturen, helse og skoletjenste osv. ble istedet brukt for å kjøpe inn våpen. Arafat i sin tid ville aldri la levestandaten øke fordi da hadde han mistenet sin sterkeste kort for intrenasjonal støtte.Det spiller ingen rolle om den Libaneske regjering har "makt" til å gjøre noe med Hizbollah. Det er et faktum at Hizbollah er faktisk en del av en "lovlig" regjering og som slikt angriper uprovosert de en nabolands hære. I min bok, og internasjol lov er det et krigshandling. Men siden det er Israel som er nabolandet (og la merke at jeg ikke sier at det er fordi de er jøder)så må selvfølgelig ikke akseptere at de beskytter seg selv. For det er jo Isreal som er den store okkupant.La det vare. Før noen av dere ha vokst opp i et land som er omringet av et folk som har som eneste formål å ødelege og fjerne deg fra jorden kan dere ikke begynne å skjøne hva dere komenterer om. Israel har faktisk ingenting å tjene ved å eskalere situasjonen i nord. Israel har ingen ambisjoner om å utvide grenser eller noe slikt. Israel vil i grunn heller ikke ha noe som helst å gjøre i de palestinske områder. Problemet er at før den kan trekke seg helt ut og tilbake (selv om det er allerede gjort i isotrgrad, men det er en annen ting som den internasjonalle samfunn velger å ignorere fortiden)må et land ha rett til å sørge at det ikke er noe som skal true dens eksistens. Og vis dere leser det som står i Hamas hovedbudskap vil dere skjønne hvor problemet ligger.

14.07.2006 @ 18:36
Postet av: Trond

Hizbollah er en del av den libanesiske regjeringen, og bortføringen er derfor en krigserkæring mot israel. Kan Stavrum svare på hvor mange som må bortføres før vi kan kalle dette en krigserklæring? 7? 21? 4000? Det er ufattelig at Stavrum kan støtte at en nasjon angriper en annen, uten at den angrepne part skal ha rett til å forsvare seg. Israel er den eneste frie nasjonen i midtøsten - alle andre er diktaturer, og Stavrum velger altså indirekte å ta parti med Hizbollah, Syria og Iran, MOT frihetens bastion. En sak til: De såkalte okkuperte områdene er områder som Israel tok under krigen i 1967, i en krig der Israel ble ANGREPET. Er det ikke på tide at norske avisredaktører snart begynner å lese andre publikasjoner enn deres egne aviser for informasjon om denne konflikten?

14.07.2006 @ 19:46
Postet av:

Jødehatere? det som er leit er at det fremdeles finnes primitive organismer som deg, som ikke har evne til å tenke selv men bare spiser opp alt media kaster mot en.

14.07.2006 @ 20:39
Postet av: kasol

TrondSjekk:http://no.wikipedia.org/wiki/SeksdagerskrigenDet var faktisk Israel som angrep først da de antok de ville bli angrepet.Bare tapere i en konflikt som denne.

14.07.2006 @ 21:03
Postet av: Min Mening

Min Mening har skrevet litt om sakenhttp://knutstianolsen.weblogg.no/130706223708_min_mening_fra_krigssonen.html

14.07.2006 @ 22:58
URL: http://knutstianolsen.weblogg.no
Postet av: Vidar N

Som kasol skriver - 67 var en forkjøpskrig fra Israels side. Og all kritikken de fikk da gjorde at de ikke turte angripe først i 73 - alle måtte se at Israel var den angrepne part (hvor mange av tapene Israel led i 73 som kan linkes direkte til dette vil vi aldri få vite)Men å holde Israel ensidig ansvarlig for det som skjer er bare for enkelt. Fra palestinsk område ble det på daglig basis skutt raketter inn i Israel. Ingen reagerer - før israel får nok (den første kidnappingen) og slår tilbake. Av en eller annen grunn hører man aldri om den lavintensitetskrigen som palestinere/arabere har ført mot Israel over tid. Bare om de Israelske motangrepene. Mener på ingen måte at Israel er et hvitt får - hele gjengen der nede har digre svinefarmer på skogen - men Norsk (og internasjonal) media har - IMO - en veldig skeiv dekning av konflikten. Det er opplest og vedtatt at de profesjonelle ofrene (Palestinerne) er de gode, mens De Store Stygge Mennene (Israelerne) er skurkene. Ensrettingen blir kjedelig i lengden.

15.07.2006 @ 01:12
Postet av: Jøde hater

Ja er det rart det er jøde hat?Isralen burde vert slettet fra verdenskartet!Viss USA synest så synd på jødene får dei tildele litt land i Amerika

15.07.2006 @ 12:22
Postet av: howdiman

jeg holder med hizbollah jeg, det er på tide at politikerne i israel får seg en skikkelig på trynet. det er en ting jeg ikke forstår, pakistanere og andre innvandrere er flinke til å rope rasisme når de får kritikk for noe. men hvis man bare nevner landet israel i negative ordlag, så er man jødehater?!? jeg er ikke rasist, ei heller jødehater. men jeg kan godt forstå frustrasjonen mot landet israel. de turer fram som de vil, med handlingslammede usa i bakgrunn. og ett diltende eu etter. også har du selvfølgelig min favoritt av alle, jonas "dear conddie" gahr støre som har baller av bomull, som ikke tørr å si noe som helst lenger. ihverfall ikke noe fornuftig.det er på høy tid at verdenssamfunnet setter israel på plass. gir palestinerene sitt rettmessige land tilbake. og for all del, ta atomvåpnene fra israel.

15.07.2006 @ 12:58
Postet av: Andreas

President Kennedy ville ha Israel med i atomsperreavtalen. Det er det ingen som har forsøkt siden.

15.07.2006 @ 17:02
Postet av: Øyvind

Så lenge Libanon ikke gjør noe med militær aksjoner utført fra dere område og i tilegg støtter disse aksjonene rettet mot israel så synes jeg det er israels rett å angripe. Det er alltid trist at sivile blir drept men et angrep retter mot hizbolla annlegg hvor sivile blir drept synes jeg er mer moralskt enn raketter skutt ut for å ramme feriebyer og skoler i israel.. Selv om det sannsynligvis ikke går håper jeg israel greier å rive faenskapet opp med roten

15.07.2006 @ 18:26
Postet av: Vidar N

Israel har vært forsøkt utslettet siden dagen landet ble opprettet - og landet ble opprettet fordi jødene var forsøkt utryddet som folkegruppe. Er det rart de er litt paranoide?Hele Israels problem er jo at de må vinne hver gang - araberne trenger bare vinne en gang. Israel fikk landområdene av FN. Plasseringen var ikke ideel, men det var nå engang der man plasserte dem. Hvordan reagerte den arabiske verden? Jo man angrep. Og tapte. En massiv flyktningebølge (både palestinere og jøder) skaptes. Israel tok imot sine flyktninger. Araberne stuet palestinerne bort i leire - de var verdifulle som grunn til fortsatt hat mot israel - men ingen ville gi dem et hjem. Om man nå vil tilbake til 1967 grensene - hvorfor ville man da ikke godta 1948/49 grensene? Eller er dette som vanlig en trinnvis prosess. Krev tilbake til 67 grensene. Når Israel går med på dette, fortsett angrepene, men krev nå 48/49 grensene?

15.07.2006 @ 20:03
Postet av: inan

Jeg leser her hva folk skriver og jeg synes at normenn har liten anelse whordan Israel har det, ikke bare i disse dager, men fra begynelsen...Og hvorfor skal vi tro alt media sier når det er mange muslimer her i landet som er et eksempel for alle normenn. Bare see på Israel de har slittet og bygget det lille sahara landet til en oase, mens på andre siden i palestina ser ut som de lever fortsatt 2000 år tilbake. Palestinere er sjalu på israelere og vil bare ødelegge eller ta alt de har bygget, men selv vil de ikke røre ett finger for de har krav til alt akkuratt som i norge.Palestinere kriger mot en krig som de har alerede tapt! Israel skal vinne det ondet altid taper! Gud står ved Israels side og de palestineres side som er anti terrorister!

15.07.2006 @ 21:41
Postet av: Ulla

Israel ble så vidt jeg vet angrepet av styrker som inngår i regjeringen i Libanon, da blir det kanskje litt spesielt å komme trekkende med at "Israel" bryter folkeretten;)

15.07.2006 @ 23:55
Postet av: Charles F Kane

Enig..Men Israel kan ikke ta hele skylden alene, denne situasjonen har vært framprovosert lenge av både Israels, Libanons og Palestinas mere ekstreme grupperinger og fraksjoner. Og igjen, som vanlig, så er det sivile på alle sider som havner i klemma tragisk nok.

16.07.2006 @ 13:06
Postet av: Andrew

For den som kan tenke selv, dvs ikke bruker religion som beslutningsgrunnlag, så er det staten Israel som er de som skulle løst denne situasjonen. De er den sterke part, de er den demokratiske part, de har supermakten på sin side, de har de store militære ressursene.Som absolutt storebror skulle de oppført seg med en smule verdighet, sørget for at alle palestinere innenfor Israel fikk beholde sine eiendommer og rettigheter. Og sørget for at det ble opprettet et Palestinsk stat, hvor palestinere fikk plass, land og vann slik at de kunne leve. Staten Israel (altså ikke jødene) oppfører seg dessverre ikke som en storebror. Men som en guttunge på 4 som ikke får viljen sin og dessverre er veldig sterk for alderen. Og som skrekk og gru har en virkelig diger 6 år gammel fetter som er like enkel, religiøs og støtter lillebror.Skal man støtte oppførselen til Israel, så må man være religiøs. Og slike er det som kjent ingen grunn til å diskutere med - da de allerede har svaret.

16.07.2006 @ 14:24
Postet av: Vidar N

Andrew: Takk for tidenes overforenkling :) Ler ennå . Israel har forsøkt å gi palestinerne sitt eget land. De har til en hver tid vist seg uvillige til å holde sin del av avtalen. Det er to parter til enhver avtale, og en kan ikke forvente at bare en skal holde sin del. Denne siste krisen ble startet av at Hamas gikk inn på Israelsk territorium og angrep Israels forsvar. Det er en krigshandling. Det skytes raketter fra Gaza og inn i Israel på daglig basis. Det er også en krigshandling. Israel har som alle andre nasjoner en rett til å forsvare seg mot krigshandlinger. Hvordan kan man stole på en motpart som ikke klarer(vil?) å holde fred på sin egen side? Ta Libanon som eksempel. Hizbollah skyter raktetter fra Libanesisk territorium. Det er en krigshandling fra Libanon. Om de ikke kan/vil kontrollere sitt territorium kan de heller ikke hevde seg invadert når motparten går inn. Skal du hevde eiendomsrett til territorium må du kontrollere det. Om du ikke klarer dette må du enten ta ansvar for handlinger som skjer fra dette område, eller selv aktivt gå inn for å hindre (mis)bruk av eget territorium. Det er fint lite Israel kan gjøre for å få Hamas, Hizbollah osv til å slutte annet enn å flytte hele landet sitt. Noe som ikke kommer til å skje frivillig. Og sånn for orden skyld - er ikke religiøs - og heller ikke hellig overbevist om palestinernes evige rett til å drepe Israelere ustraffet.

Postet av: Jørgen

Både palestinsk og israleske angrep mot sivile er avskyelige. Men Israel er en okkupasjonmakt, og de må snarest trekke seg tilbake til sine egne grenser vedtatt av FN. Enhver okkupasjonsmakt må forvente at deres militære enheter blir angrepet så lenge okkupasjonen vedvarer. Ulovlige bosettinger på okkupert land er en garanti for vedvarende konflikt.

16.07.2006 @ 21:27
Postet av: Rodney

Skal man sette en strek og si at her starter historien, eller skal man forsøke å sette ting i kontekst ? Hvis man alvorlig talt mener at historien begynte i 45 bør man ta med seg denne vinkelen inn i andre deler av livet også. Mener man at tilstedeværelse i 50 år gir rett, hva da med 2000 år ? Det er som å snakke til en vegg. Okkupasjon er okkupasjon.

17.07.2006 @ 01:22
Postet av: Principii

La dem bare kverke hverandre der nede. Krigersk blod renner i årene til både israelitter og palestinere - verden har ikke bruk for slikt ondskap! La dem ordne opp seg i mellom, ingenting annet ser ut til å fungere likevel. Når ting roer seg kan siviliserte mennesker flytte inn der, og kanskje skape noe produktiv virksomhet i området! Fattigdom er roten til alt ondt - og i denne krigen er tydeligvis ingen innstilt på å gjøre noe med fattigdommen..

17.07.2006 @ 08:06
Postet av: Marius N

Jeg tror ikke kommentator Stavrum er spesielt vel bevandret i folkeretten. Den tillater nemlig land å forsvare seg mot angrep. Dersom Stavrum mener proposjonaliteten i forsvaret så kan vi sikkert ha en diskusjon på det, men det er ikke i nærheten av soleklart at Israels reaksjon er uproposjonal. Selv om det underrapporteres i norske medier så regner det fortsatt ned raketter fra Hizbolla i Nord-Israel.Mitt syn er at Hamas og Hizbolla nå har avskaffet enhver mulighet til fred. Israel okkuperer ikke lengere Gaza, og har vært lenge ute av Libanon, hvordan kan da argumentet om okkupasjon brukes som rettferdiggjøring for angrep? Vi ser at okkupasjonen har vært et vikarierende motiv, og at utslettelse av jøder er islamistenes egentlige mål.

17.07.2006 @ 08:56
Postet av: Charles F Kane

Selvfølgelig har Israel rett til å forsvare seg, men det har da også Palestina,Libanon og andre omkringliggende nasjoner. Det er proposjonaliteten som man bør se på, og i det siste så har det gått ut av alle proposjoner over hele leksa.. Men når skal dere Israelsvenner forstå at ting som kollektiv avstraffelse, nedrivning av hus tilhørende uskyldige familier osv osv ikke akkurat hjelper på situasjonen? Det gir jo bare ekstremistgruppene mere kanonføde. Og er det verdt det? Fremtidige selvmordsbombere som tar livet av flere uskyldige sivile? Engang så bør man legge unna selvstoltheten, svelge noen kameler og komme seg tilbake på forhandlingsbordet. Og det gjelder sannelig alle parter, ikke bare Israel.

17.07.2006 @ 11:26
Postet av: Oddvar

Dersom Israel ikke vinner, taper hele verden kampen mot terrorismen. Hvorfor hjelper ikke den frie verden Israel med å bekjempe terror?

17.07.2006 @ 12:03
Postet av: Rune

Det er ikke overraskende at mange nordmenn (spesielt på venstresiden med sin løgner), ikke aner hva som foregår i Midtøsten, da de fleste dessverre ikke orker a sette seg inn i konflikten skikkelig. De aller flest blir farget av norske pasifister og mediers enkle oppfatning av konflikten. Norge må heller stå frem som en sterk og modig nasjon, som tør å kritisere de regimene som ikke respekterer, demokrati og menneskerettigheter, sammen med sitt bisarre kvinnesyn. Når et lands soldater går over "blueline" og inn i et annet lands territorium, for å utføre krigshandlinger, da er det et brudd på folkeretten, moa en krigshandling, som kan besvares med krig. Den norske utenriksministeren har et stort forklaringsproblem, da han påstår at dette var ?på kanten? av folkeretten? Hva kan man vente av en pasifist! Hva gjør han til overdommer? Problemet til Israel, som ønsker å leve i fredfull sameksistens med sine naboer, er at naboene ikke ønsker det samme. I stedet for utvikling og en håpefull fremtid for hele regionen, så ønsker de arabiske/muslimske regimene å bruke alle tenkelige muligheter for a undergrave den Israelske nasjonen. For de som kjenner til arabernes mentalitet, vil de kunne se hvilke ondskapsfulle motiver de besitter. Utfordringen til den frie verdenen er å ?frigjøre? arabernes/muslimenes enkle ?djevelske? og ?demagogiske? tankegang. Forenklet kan det brukes to ord; Araberne/muslimene ønsker å ?utrydde?, mens det er en kamp for ?overlevelse? for Israel. Dessverre så har tilbaketrekkingen av okkupert land, vist seg å være en stor feiltakelse. Delvis Hamas, men særskilt Hisbollah, som med Irans hjelp og støtte, har brukt tiden til effektiv reorganisering og opprustning med nye avanserte rakettvåpen. Hamas har i lang tid, fra nettopp Gaza, daglig sendt opp dusinvis av enkle, men allikevel farlige raketter mot boligområder i Israel. Hisbollah, er en mye større trussel, siden de besitter større og farligere våpen kapasiteter, godt hjulpet av Iranske militære eksperter til å bemanne de mest avanserte rakettsystemene. Norge må heller støtte Israels kamp mot ?terror? regimene! Vi må støtte aktiv Israels rett til å tilintetgjøre disse truslene. Husk at Israel er villig til å inngå fred og kompromisser med alle, men bare hvis en ting kan garanteres; - Virkelig fred og at alle fiendtlige handlinger mot Israel opphører! - Noe som de arabiske/muslimske neppe kan innfri!

17.07.2006 @ 12:11
Postet av: ^^

til Rune.Hvordan i all verden skal Palestina/Libanon kunne garantere at alle "uønskede" handlinger skal opphøre. Kan f.eks den norske stat garantere for at Rune ikke kommer med i tåpelige utsagn i en Blogg?? Hvis den Norske stat i så fall valgte å gjøre det, er det en stat Rune ville levd i? Uansett, hvordan kan noen stille seg bak en slik mentalitet; at så lenge ikke et regime kan kontrollere sine innbyggere så kan hvem som slå tilbake med hva enn de finner "passende". La Israel tilintetgjøre alt hva de oppfatter som en trussel????? Hmmm... er jeg en trussel siden jeg ikke er enig i Israels politikk ovenfor palestinerne. Bør jeg ansees som en potensiell terrorist siden jeg tydeligvis ikke kan holde kjeften min, og sprer mine ihht flere av postene på denne siden ?jøde hatske? holdninger??

17.07.2006 @ 13:09
Postet av: geirmund

Rune: Kanskje man kunne etablere en slags konto for undertrykking og drap ? Så kan man på denne kontoen "sette inn" alt Israel har gjort de siste 60 årene og hva palestinerene har gjort. Når kontoen er i null er jeg sikker på det er fred. Det spørs bare om Israel er helt klare for å bøye seg framover og ta imot enda. Kom ikke her og snakk om stakkars atommakten Israel som blir herset med av steinkastende barn.

17.07.2006 @ 14:27
Postet av: ^^

til Geirmund:Er du klar over hvor vondt det er å bli truffet av en stein?? Steiner er både harde og spisse..... Dessuten så glemmer du at Israel har blanco fullmakt til å gjøre hva de vil pga 2. verdenskrig. NB: La det være klart at jeg IKKE støtter det som skjedde under WWII, men mener allikevel dette ikke gir en blanco fullmakt til å gjøre hva man vil i de påfølgende generasjonene.Samt, man må undres. Et barn som blir utsatt for misshandling, overgrep, etc. etc. vil selv ha en statistisk større tilbøyelighet til å utvikle liknende atferd. Mitt spørsmål blir derfor, kan man videreføre dette til et helt folk? Når man ser på atferden til Israel og f.eks Liberia, kan man jo undres. Da begge disse to eksemplenes viser en traumatisert atferd med helt klare paralleller sin egen historie.

17.07.2006 @ 15:24
Postet av: Baltazaris

Typisk norsk å være Hizbollah-fan, sitte hjemme i sofaen og være politisk korrekte er dere flinke til, en gjeng med bortskjemte puddinger som aldri har opplevd noe vondt.Mitt spørsmål til dere luringer er: hva skal Israel gjøre?få en dialog med Hizbollah? sende inn Erik Solheim for å forhandle?. eller hva...

17.07.2006 @ 16:10
Postet av: Vidar N

En av definisjonene på suveren stat er vel at man skal ha kontroll på eget territorium. Har man ikke kontroll, kan man ikke hevde at territoriumet er suverent.Libanon må velge: Enten sier de at de ikke kontrollerer sørlibanon, og kan da ikke klage når israel angriper disse delene, eller så kan man si at de har kontroll og da samtidig ta på seg ansvar fir at angrepene fra området opphører eller godta at hele landet er i krig.Og svjv er det ingenting i folkeretten som begrenser i hvilken grad man fører krig. Er det krig dreper du motstanderen til han gir opp. Balanse har ingenting med saken å gjøre. Krig er helvete. Jo mer rå og brutal jo fortere opphører den. Slik midtøsten holder på nå er det en sakte brenning istedet for å la dritten gå i lufta og bli ferdig med det. Desverre har araberne alt for lenge kunnet stole på "verdensopinionen" til å redde dem fra deres egen dumhet.La oss bare glemme hele dritten og be hvem det nå er som står igjen til slutt ringe oss når det er over.Er etter hvert møkk lei hele gjengen der nede. Bli nå for F ferdige!

17.07.2006 @ 17:07
Postet av: ^^

ROFLMAO, hizbollah-fan, jepp det er hva man må være hvis man ikke er enig i at det er korrekt å drepe kvinner og barn fordi de ikke er så heldig å være født i det korrekte området, eller tilhøre den riktige relgiøse retningen. hva skal Israel gjøre spør Baltazaris...? Hva med å gi tilbake de landområdene de har "ekspropriert" fra de opprinnelige eierne, hva med å gi palestinerne vann og kloakk som de har betalt den israelske staten for, eller hva med elekrisitet som de og har betalt for. Hva med å gi dem mulighet til utdannelse og å reise dit de de vil, samt ha muligheten til et liv og en fremtid. Hvordan i all verden skal man kunne, som menneske, velge den fredelige løsningen når motparten gjennom de siste 30 årene har systematisk segregert sammfunnet du har levd i og fratatt deg all mulighet til en fremtid, til tross for all dialog som har vært????Vidar N fortjener egentlig ikke noe svar fordi han viser en forståelse for dette temaet som er helt utrolig. Hvis du er så dritt lei av dette så meld deg ut av debatten, *slå av TV'en og studer navlen din. Hvis din verden er kun i to nyanser er det lite jeg kan gjøre for å forklare deg hvorfor et området kan være suverent, samtidig som at det sittende regimet ikke kan detaljstyre atferden til individene som befinner seg der. Samtidig som at det egentlig ikke er det det handler om, men en nyansiering av hva som er en "passende" respons på en gruppes handling. F.eks sett at en svenske skulle kidnappe en nordman, er den korrekte responsen da å bombe sverige og ta tilbake hjemtland og herjedalen hvis de svensk myndighetene sier at de ikke kan/vil gjøre noe for å bringe nordmannen tilbake til Norge. Hvis ditt svar er et rungende JA (som det trolig er) bør du gå tilbake til punkt * ovenfor og effektuere løsningen jeg har skissert.

17.07.2006 @ 22:07
Postet av: Baltazaris

Hizbollah-fan, ja det er er du nok desverre. Du synes det for jævlig når jødene dreper uskyldige men synes sikkert det er heroisk når Hizbollah eller Hamas gjør det samme.Løsningen din på problemene er like naiv som ventet, man må være vestlig og velfødd får å kunne si slikt. Å gi tilbake "eksproprierte" områder har vært prøvd før uten hell. Palestinerne har heller aldri betalt for strøm eller vann selv, det er det den vestlige verden som har gjort, og disse hadde sultet ihjel hvis det ikke hadde vært for Europa. Hjelpen fra sine muslimske brødre er minimal og det virker bare som om de har jødehatet til felles.Desverre er det Israel nå driver med det eneste de kan gjøre, alle tidlgere fredsforslag har vært brutt og det har ikke vært av Israel. Dette er faktisk det eneste språket fanatiske arabere forstår.

17.07.2006 @ 23:00
Postet av: JR

Vel nå var det ikke bare bortføring av soldater som startet dette.Det hele startet med et rakkettangrep samtidig som de drap 4 Israelske soldater inne i Israel.Helt klart en forsvars krig.Hva hvis SV med sin hær begynte å skyte på Russland ville de se på det som at norske regeringen stod bak eller at det var stakkars SV med Kristin i spissen.

17.07.2006 @ 23:23
Postet av: ^^

Baltazaris du sier: ""Å gi tilbake "eksproprierte" områder har vært prøvd før uten hell"", kan du utdype dette litt mer?? F.eks gi et eksempel hvor/når det ble gjort (og hvorfor dette ikke var en suksess??) Ikke bare gulp opp påstander som understøtter din tolkning av virkeligheten.JR: "Helt klart en forsvars krig" Det er akkurat her vi er uenige. Jeg ser ikke noe forsvar i denne krigen. Dette er en av verdens sterkeste krigsmakter som, med fullstendig ringakt for folkeretten, systematisk bomber et land (korrupt og med utvilsomt mange muslimske fundamentalister) sønder og sammen. MEN i denne prosessen velger de å ødelegge infrastrukturen i landet. Hvem tror du får de tilgjengelige ressursene nå? han karen med gevær og rakettkaster eller mammaen med 3 barn? Hvis jeg skal kalle denne krigen noe som helst ville jeg kalt den for: "Iseraels masserekrutteringskampanje for islamsk fundamentalisme" under slagordet "Allah og det-neste-livet er ditt eneste håp, fordi dette livet suger i alle fall noe helt for j***lig" BTW, jeg ser for så vidt argumentet ditt med SV kristin og skytingen på russeland, MEN jeg kan ikke godta en respons hvor Russland tar denne saken i egne hender og slår tilbake mot Norge som nasjon. Kristin og SV måtte i et slikt scenario oppfattes som en enkelt gruppering, og ikke som en nasjonal handling, noe de jo hadde vært. En passende respons er da å IKKE drepe en hel masse Nordmenn, men å konfrontere Norge med situasjonene, hvis Norge som nasjon sier de ikke er kapable til å løse sitasjonene med Kristin, går man til Internasjonale instanser (FN) og lar de gripe inn. Jeg skjønner at det er fristende å anse sin "egen" befolkning som verdt mer enn "de andre", og dermed tilintetgjøre alle trusler koste hva det koste vil, men det er jo akkurat denne holdningen jeg vil til livs. Menneskeverd (og lidelse) har INGEN ting å gjøre med hvor du er født og hvilken side av en grense du bor. Å offre 500-1000-2000-10000 etc mennesker for at "din" befolkning skal ha det litt bedre er og blir feil. Hvis dere ikke ser dette argumentet så vil jeg råde dere til å kikke litt i historiebøkene, og se hvor og når liknende tankeganger har vært dominerende, og hva det brakte med seg.

18.07.2006 @ 08:15
Postet av: Tork

Mange kaller konsekvent areaberne for terrorister. Når Norge var okkupert av tyskerne i 2. verdenskrig så kalte vi de norske motstandsfolkene for helter og frigjøringsmenn.Rart at dere ikke klarer å skjønne at de miletante muslimene har samme status i sitt hjemland. De driver tross alt en kamp mot Israel som har okkupert landet deres. Lite naivt å påstå noe annet når det er utallige FN resolusjoner som sier det samme.

18.07.2006 @ 14:14
Postet av: Sveinung

Angående dette med land og forsoning:1: Gaza er en flekk sammenlignet med vestbredden, hvor Israel enda okkuperer.2: Muren, som Israel har satt opp, inneholder en del store områder, nå åkrer for palestinske bønder, som er tatt som "sikkerhetssone", men av en eller annen grunn er sikkerhetssonen regulert til industriformål, med planlagte bygg og alt. "Sikkerhetssone" blir jo en vits.3: Hamas anerkjenner Israel, noe alle ser ut til å glemme, to dager senere tar Israel og arresterer hele bunten, fordi noen utbrytere kidnapper en soldat. Tenker Hamas lærer å gjøre slik alle ber dem om heretter gitt, og Israel trengte jo å få vekk fokuset fra at Hamas begynte å komme på glid.

18.07.2006 @ 16:07
Postet av: Tork

Enig!Det blir en vits at vesten maser om demokrati og folkestyre og så slår man bena under den valgte regjeringen bare fordi man ikke likte resultatet av valget. Hvor lenge kan vi i vesten opperere med slik dobbeltmoral før det slår tilbake på oss??

18.07.2006 @ 16:21
Postet av: ^^

Tror vi prater for døve ører nå, men vær på vakt, trollene kommer nok frem igjen neste gang noen er uenig med israels "anhiliation" politikk E^^

18.07.2006 @ 19:42

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1626275
hits