Hillary i grøfta

07.05.2008 @ 11:23
Siste runde i primærvalgene sendte Hillary Clintons valgkampmaskin i grøfta.

En knepen seier i Indiana og et stortap i Nord-Carolina gjør at bare et mirakel kan redde Hillary Clinton. Barack Obama mangler under 200 nye delegater for å sikre seg de magiske 2025 delegatene han trenger på demokratenes landsmøte i august.


Nederlaget for Clinton i Nord-Carolina var knusende: Med 56 prosent av stemmene fikk Barack Obama 58 nye delegater, mens Clinton fikk 42, basert på foreløpige tall. I Indiana vant Clinton med usle 22000 stemmers overvekt. Det ga henne 37 nye delegater, mot 33 til Obama. Ren matematikk viser at Clinton ikke har mulighet til å vinne nok delegater til å gå forbi Obama i de seks primærvalgene som er igjen.


Clintons eneste håp er å overtale de vel 800 superdelegatene i partiet til å støtte henne. Superdelgatene er guvernører, fagforeningspamper og andre partitopper som stiller med ubundet mandat på landsmøtet. Så langt har hun støtte fra vel 270 av dem. Hvis hun ikke gjør det bedre ved de neste seks valgrundene enn hun har gjort så langt, må Clinton overtale åtte av ti superdelegater til å stemme på henne for å få nok delegater. Rundt 250 av dem har allerede sagt de støtter Obama. Med nattens runde i bakhodet kan det like gjerne skje at superdelegatene forsøker å overtale Clinton til å gi seg.

Clinton forsøker også å overtale demokratene til å la stemmene fra primærvalgene i Michigan og Florida telle med. Clinton vant klart begge steder, men delstatene fikk valgene underkjent av partiledelsen som straff for å ha framskyndet valgdatoen. At partiet skal snu for å hjelpe Clinton er enda mindre sannsynlig etter den lite overbevisende seieren i Indiana.


Kommentarer:
Postet av: Knut

Jeg tror Hillery tenker taktisk. Hun innser at slaget er tapt og det har hun gjort en stund. Hun innser dermed at slaget vil stå mellom Obama og McCain og jo lenger hun holder ut nå jo verre blir det for Obama å bli valgt. Hvis Obama blir valgt kan hun stille til valg først om 8 år for å være realistisk. En sittende president vil alltid stille til nytt valg etter bare 4 år. Hvis derimot McCain blir valgt i høst så kan hun stille om 4 år igjen og sikkert også Obama, men da er Obama looseren fra forrige gang som hun har en god mulighet til å slå.Hillery tenker langsiktig her det er jeg overbevist om. Jeg sympatiserer med Hillery og ønsker henne som USA president. Hvis jeg hadde hatt stemmerett ville jeg uansett ikke ha stemt på Obama, men heller på McCain uten at jeg vil forklare hvorfor (ikke rasisme iallefall, men mere at jeg føler meg mere komfortabel med Hillery eller McCain). Jeg tror faktis mange i USA tenker slik også og til slutt i år er det nok McCain som står igjen.

07.05.2008 @ 22:57

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5849499
hits