Bensin på bålet

05.05.2008 @ 10:51

Hillary Clinton lokker med kutt i bensinavgiften foran valgene i Nord-Carolina og Indiana.


I de siste dagene har Hillary Clinton lokket velgerne med løfter om å kutte bensinavgiften i tre måneder, et forslag hun har stjålet fra republikaneren John McCain. På NBCs "Meet the Press" søndag gikk Barack Obama klart mot forslaget: - Dette stemte jeg for mens jeg var delstatssenator i Illinois. Det eneste som skjedde var at oljeselskapene hevet prisen tilsvarende, og stakk fortjenesten i lommen, sa han.

Forslaget er populært blant velgerne, som sliter med rekordhøy bensinpris. Men noen av dem lurer på om ikke løftet fra Hillary er en ny type biodrivstoff: Valgflesk i flytende form. Spørsmålet er bare om det er nok til å snu valgvinden for Clinton.På den siste målingen fra CBS og New York Times leder  Obama med 12 prosentpoeng på Clinton blant demokratene. Dermed øker han forspranget foran primærvalgene i North Carolina og Indiana tirsdag.

Målingen er tatt opp etter at Obama klart tok avstand fra sin tidligere åndelige mentor,  den eksentriske pastoren Jeremiah Wright.  Obama leder også klart på lokale målinger i North Carolina før primærvalget tirsdag.  Målingen for CBS/New York Times  viser også at velgerne har fått igjen troen på at Obama kan slå McCain til høsten. 

Trøsten for Hillary Clinton er at like mange av velgerne tror hun kan slå McCain. Clinton har dessuten omtrent like stor oppslutning blant uavhengige velgere som Obama. Hun ligger også an til å vinne i Indiana tirsdag. Men et Hillary-tap i North Carolina vil være å helle bensin på bålet i Obama-leiren. Da hjelper det lite for Clinton å kreve lavere bensinavgift.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5844776
hits