Ukens Hummer og Campari

12.01.2007 @ 13:57

Av Ole Berthelsen


Er Gerd-Liv Valla egentlig en pusekatt? Les oppsummeringen av uken som gikk her.

 

Bråket mellom Gerd-Liv Valla og tidligere leder for Los internasjonale sekretariat, Ingunn Yssen, preget uka som gikk. Men før gnistfokket over LO-bygget i Oslo overskygget alt annet, ønsket glade innbyggere på Hønefoss hoppkometen Anders Jacobsen velkommen hjem med fakler da han kom hjem etter seieren i hoppuka. - Det gjelder å ikke bli helt utladet, men at jeg klarer å komme meg litt opp igjen, sa Jacobsen etter hjemkomsten.  

 

Ivrig
 Onsdag kunngjorde helseminister Sylvia Brustad at hun gjør sitt for folkehelsen.

- Jeg går litt over 5.000 skritt per dag, avslørte hun overfor Nettavisen.

 

Tidenes oppsigelse

Samme dag meldte Dagbladet at Gerd-Liv Valla nektet å betale lønnen for Ingvild Yssen mens Yssen skulle gå på Forsvarets Høyskole. Det falt Yssen tungt for brystet.

Torsdag smalt lederen for Los internasjonale sekretariat til med tidenes oppsigelse, presentert over VGs førsteside.


 - Både min sykemelding og min beslutning om å avslutte arbeidsforholdet med LO skyldes den dårlige behandlingen jeg har vært utsatt for av Gerd-Liv Valla skriver Ingvild Yssen i oppsigelsen.  


Yssen hevdet Valla drev systematisk trakassering av henne, og at LO-lederen hadde kritisert henne for å ha blitt gravid (Les hele oppsigelsen her)

 

  Pusekatt
Valla slo raskt tilbake ved å innkalle til pressetreff i Folkets Hus. Responsen var overveldende. Så mange journalister har det ikke vært i sekretariatssalen i manns minne.  


-         Dette har ikke rot i virkeligheten, kontret Valla, og hevdet at hun ikke hadde noen konflikt med Yssen.

 

Da hun ble bedt om å kommentere sin lederstil, sa Valla at en LO-leder ikke kan være noen pusekatt. Så la hun til:

 

- Jeg tror faktisk medarbeiderne mine opplever meg som en ganske pusekatt internt, mol hun.

 

Bemerkningen framkalte et unisont latterbrøl blant journalistene og knising blant de LO-utsendte. 

 

Se hele pressekonferansen her

 

 

Dracula
Fredag utfordrer OL-helten Vegard Ulvang kameraten Bjørn Dæhlie til å bli mer miljøvennlig på giganthytta si.


- Det er ikke slik at vi ikke skal svømme i svømmebasseng og leve normalt om 50 år. Vi skal bare gjøre det litt smartere, hevder Ulvang.

 

Torsdag kunne Romanias kulturminister melde at grev Draculas slott i Transylvania er til salgs. Lederen for de lokale myndighetene mener imidlertid at et eventuelt kjøp er et sjansespill. Say no more.

 

Joobsøknad
Fredag kunne Aftenposten melde at hver fjerde velger vil stemme Frp ved kommunevalget. For statsminister Jens Stoltenberg kan det virke enda mer skremmende enn å spekulere i eiendom i Transylvania. Samtidig kan han seg over en kanonmåling tidligere i uka. For sikkerhets skyld la han og halve regjeringen ut på en signingsferd over det ganske land.

 

Den tidligere statsministeren i Afghanistan, Qalb al-Din Hikmatyar, innrømmet at han hjalp Osama bin Laden med å flykte fra Afghanistan til Pakistan under amerikanernes offensiv mot Tora Bora i 2001.   Ingen god jobbsøknad for et comeback i politikken.

 

Ufo
Ellers melder gruppen "UFO-Norge" at antallet UFO-observasjoner gikk sterkt ned i 2006. I løpet av hele året fikk kun 68 rapporter om uidentifiserte flygende objekter.


En person i Levanger-området skal ha sett en skikkelse på 1,2 meter iført knallblå drakt som steg om bord i et fartøy med tre ben utenfor Samvirkelaget på Ytterøya. Politiet har problemer med å sikre bevis i saken,  i og med at episoden skal ha skjedd allerede på 1980-tallet.

 

Kommentarer:
Postet av: Andreas

Synd at Ulvang nedlater seg til populisme.

14.01.2007 @ 13:47

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3542945
hits