Heis flagget for Carsten

15.01.2008 @ 10:40

Av Ole Berthelsen

Det er uvirkelig at Carsten Thomassen er borte. Dagbladet-journalisten var en av de reporterne i Norge som kunne mest om Afghanistan. Derfor er det både tragisk og ironisk at han skulle bli drept nettopp i Kabul.

 

Risiko
Drapet kommer til å prege norsk media i lang tid. Ikke bare fordi Carsten var den han var, men fordi hendelsen tvinger oss andre journalister til å tenke gjennom hva vi holder på med. Er det riktig å reise til områder der vi risikerer å bli angrepet selv?

 

Jeg er ikke i tvil om at Carsten selv ville ha svart ja.  Å forklare hva som skjer i Afghanistan og andre konfliktområder er ikke bare viktig, men nødvendig for at vi skal forstå verden rundt oss og hvordan den påvirker vår egen hverdag. Dessuten risikerer norske soldater, hjelpearbeidere og diplomater livene sine i Afghanistan hver dag. I fjor ble de to norske soldatene Tor Lau-Henriksen og Kristoffer Sørli Jørgensen drept.  I går var det Carstens tur. Samtidig ble flere sivile afghanere drept og en norsk UD-ansatt hardt skadd.


Først sørge
Mange kommer til å ha triste dager i tida som kommer. I kondolanseprotokollen som ble lagt ut på dagbladet.no i går kveld til var det i morgentimene allerede kommet inn over 4000 hilsener til Carsten.

 Men nettopp derfor skal vi ikke glemme at han hele tida jobbet for å få fram det han selv mente var viktig for leserne sine. Det gjorde han i Kabul den tragiske dagen i går også.

Nå skal vi sørge. Senere skal vi heise flagget for Carsten og det han sto for.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5654074
hits