Jens på surfebrettet

02.05.2007 @ 14:23
Av Ole Berthelsen

Mens Jens surfer av sted på klimabølgen, sliter Siv med å komme seg opp på brettet.

 

1. mai talte først Jens Stoltenberg, så Siv Jensen fra samme talerstol i Drammen. Men budskapene var vidt forskjellige: Mens Stoltenberg kalte klimapolitikken en hovedsak i kommunevalgkampen, angrep Jensen de rødgrønne for å frykte markedskreftene.


- Markedet, det er oss, sa Jensen.
   
Stolt
Jensen hevdet de rødgrønne vil ha offentlig monopol på eldreomsorg, og døpte Stoltenberg til "Monopol-Jens". Samtidig angrep hun påstandene fra partisekretær Martin Kolberg om at Frp er populistisk.

 - Hvis det er populisme å lytte til folks hverdagsproblemer og forsøke å løse dem, da er jeg stolt over å lede et populistisk parti, sa Jensen.  


Kupp
Problemet for Frp er at de for en gangs skyld har vært trege til å oppfatte en dramatisk endring som har skjedd blant velgerne. Ifølge en undersøkelse i regi av Norges Naturvernforbund, mener 25,4 prosent av velgerne at miljø er den viktigste saken når de skal velge parti. I desember svarte bare ni prosent av de spurte det samme. 

Undersøkelser bestilt av interesseorganisasjoner må alltid tas med en god klype salt. Samtidig viser Aps framgang på meningsmålingene at Stoltenbergs "klimakupp" under Aps landsmøte i april ga uttelling.

På surfebrettet
Jensen forsøkte da også å gå til motoffensiv i Drammen ved å hevde at flere Frp-forslag om kutt i CO2-utslippene var blitt nedstemt i Stortinget. 

Likevel sliter Siv Jensen med å komme seg opp på surfebrettet for å ri på klimabølgen. I Drammen argumenterte hun med at det offentlige - og ikke lønnsmottakerne - må betale for kostnadene ved utslippskuttene. Men velgerne vet at det i såfall betyr at de uansett må punge ut, med mindre ikke Oljefondet døpes om til "Klimafondet". Alternativet er at ikke noe blir gjort. Med det sterke miljøfokuset som hersker blant velgerne akkurat nå, er det ikke noen valgvinner.

Motbud
Derfor må Siv Jensen enten satse på at klimabølgen roer seg før valget, eller komme med et saftig motbud til de rødgrønnnes satsing. Begge deler er risikabelt. Trøsten for Frp er at alle opposisjonspartiene sliter med å finne svar på de rødgrønnes klimaløfter. Dermed har Siv Jensen fortsatt rom for å selge klimasaken til et sultent marked av velgere.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5428211
hits