Nachscpiel med Venstre-vri

14.04.2007 @ 09:32

Av Ole Berthelsen

I Venstre er det stor takhøyde om dagen - selv på nachspielet.

  Fredag var dagen for de store omfavnelsene på Venstres landsmøte på SAS-hotellet på Bryggen i Bergen. Sponheim fikk stående applaus fra landsmøtesalen etter åpningstalen sin, til tross for at han roste både SV, Gerd-Liv Valla og EU. Etterpå ga han sin 2. nestleder Olaf Thommessen en ordentlig bjørneklem. 

image5

  Umenneskelig
Høydepunktet fredag var likevel nachspielet hos lederen for Oslo Venstre, Ola Elvestuen. I liberal ånd hadde Elvestuens Business Suite minst fire meters takhøyde på det høyeste. Selv om det var altfor lite til å romme de rundt 50 gjestene som etter hvert pakket seg sammen, er nachspielet verdt å få med seg. Her var Odd Einar Dørum, veteranen Leon Bodd, 1. nestleder Trine Skei Grande og etter hvert også Olaf Thommessen.

Tradisjonen går tilbake til 1968, da  landsmøtene ennå var alkoholfrie. Det var en umenneskelig belastning for journalistene, noe Oslo Venstre forstod. Dermed ble Venstre-nachspielet født.

image7

Trangt om plassen, men høyt under taket. Verten Ola Elvestuen i forgrunnen.

Veteraner
Sånn er i hvert fall historien, ifølge Ola Elvestuen under årets nachspiel. Men han hadde problemer med å fullføre velkomsthilsenen sin. Etter bare et par setninger ble han avbrutt av parti-veteranen og nei-mannen Odd Einar Dørum og Aftenposten-veteranen Lars Hellberg. De startet sine politiske karrierer som leder for henholdsvis Unge Venstre og Unge Høyre i Trondheim på 1960-tallet.  Den gangen var forresten Dørum en svoren tilhenger av det daværende EEC.


TIl slutt fikk likevel Elvestuen ønsket velkommen, til Hansa-øl, kartongvin og drinker. 
 

Lever
I talen sin tidligere på dagen røpet Lars Sponheim at han var "mektig imponert" over EU, og at han ikke så bort fra at han kunne bli ja-mann før neste landsmøte. Dermed kan det se ut som at nei-folkene i partiet er en utdøende rase.

 

De får trøste seg med at om EU-motstanden dør, kommer Venstre-nachspielene til å leve. Da Nettavisen forlot åstedet var det "stinn brakke". Både dobbeltsenga og forgangen måtte tas i bruk for å få plass til alle. I poliitkken har ikke venstrefolk så stort gulv å danse på, klemt som de er mellom de rødgrønne og høyrepartiene. Slik var det på nachspielet også. Da er det godt det er høyt under taket.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5412344
hits