HUMMER OG CAMPARI

31.03.2007 @ 09:58
Av Ole Berthelsen

Hvor mye blir "En Giske"?
Trond Giske vil ikke uten videre gi statsgaranti til OL i Tromsø. Han frykter hva tallet "En Giske" kan bli.  

Fredag greide idretts-Norge å samle seg - med formannens dobbeltstemme -  bak kravet om at Tromsø bør få OL i 2018. Trond Giske understreker at regjeringen ikke vil gi Tromsø-OL statsgaranti uten videre. 

Kake
I Senterpartiet var det vill jubel etter at Tromsø vant. Sp flagget sin støtte til Ishavsbyen allerede for to år siden. Derfor var det kanskje ikke så rart at de hadde både pressemelding og kake med "Tromsø 2018" på marsipanlokket klar i det avgjørelsen ble kjent. Det var et dristig spill, gitt at Tromsø vant 7-6 i Idrettsstyret. 

Kommafeil
OL-nyheten overskygget fullstendig nyheten om at NHO og LO torsdag  var blitt enige om en ramme på 4,5 prosent for årets lønnsoppgjør. Dermed fikk LO-leder Roar Flåthen se femtallet  under årets oppgjør, men på feil side av kommaet.

For Trond Giske er det gangetabellen, og ikke kommaene, som er problemet med en ny norsk OL-søknad. Lillehammer-OL skulle i utgangspunktet koste en drøy milliard. Det endte på vel sju milliarder, enda økonomisk ansvarlige bønder sto bak.

Alle vet at nordlendingene er av et annet kaliber: Når lønningen kommer, kjøper man kasser med wienerbrød og et silkeskjerf til kona.  Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener et norsk OL vil koste hver skattebetaler 10.000 kroner. Det blir mange wienerbrød, det.

Sutrete damer
Men ikke alt handlet om OL i uka som gikk. Valgforsker Frank Aarebrot mener kvinner sutrer seg til lederstillingen.

- Maset med å få flere kvinner inn i lederstillinger - hvor de kan gå på do i sjefsetasjen, pynte seg med titler og kjøre fine biler - er et luksusproblem i kvinnesaken, sier han til Ukeavisen Ledelse.

De neste dagene bør Aarebrot holde skarp utkikk etter tissetrengte damer i fine biler når han krysser veien i  Bergen by de neste dagene. Å bremse med høye hæler kan være en prøvelse.


Rødvin
En annen som også var i hardt vær, var kunnskapsminister Øystein Djupedal. Etter å ha skjelt ut partikollegaen Snorre Valen under landsmøtet på Gardermoen, ble det kjent at han hadde kommet med homsehets overfor Høyre-rådgiveren Kaj-Martin Georgsen og daværende finansminister Per-Kristian Foss. 


- Normalt oppfatter jeg SV-ere som hyggelige mennesker over et glass rødvin. Djupedal er et unntak fra denne regelen, sa Foss til Nettavisen.

Spade

Men den som kunne trenge marsipankake denne uka, var  ulykkesfuglen Thomas Myhre. Med sine to gigatabber mot Tyrkia onsdag, skrev han seg inn i "Bjarte Flem Hall of Fame" (Flem var Tromsø-keeperen som kastet ballen i eget mål). "Jeg har bare lyst til å finne en spade" sa Charlton-keeperen etter kampen.

 

Komplott
Travkusken Atle Hamre er i hardt vær etter å ha blitt anklaget for utpressing av forretningsmannen Willy Willhelmsen i Kristiansand. Hamre hevder overfor Nettavisen at han er utsatt for et komplott. I 2002 ble han dømt til fem års fengsel for utpressing mot eks-rederen Thor Christensen. Vi håper Hamre har rent mel i havreposen denne gangen.


Kommentarer:
Postet av: .

"Alle vet at nordlendingene er av et annet kaliber: Når lønningen kommer, kjøper man kasser med wienerbrød og et silkeskjerf til kona. Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener et norsk OL vil koste hver skattebetaler 10.000 kroner. Det blir mange wienerbrød, det. "

Når kjøpte vi egentlig wienerbrød og skjerf til kona mon tro?

Vi betaler da som alle andre.

31.03.2007 @ 15:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5143117
hits