Alle elsket Raymond

21.03.2007 @ 08:37

Av Ole Berthelsen

Ved hjelp av sin statssekretær, har Jonas Gahr Støre testet klimaet i Midtøsten. Det var glohett.

 

Statssekretær Raymond Johansens fredsturné i de palestinske områdene og Israel startet bra: Møtet med den palestinske statsminister Ismail Haniyeh mandag ble sett på som et gjennombrudd.

 

-         Alle elsker Raymond, skrev Dagbladet.


image1 

Raymond Johansen hilser på ismail Haniyeh i Gaza mandag. Foto: Scanpix.

Det var før Johansen kom til Jerusalem. Da var det slutt på moroa. Israelerne avlyste alle møter med den norske utsendingen. Begrunnelsen var en ett år gammel lov som nekter myndighetspersoner å møte noen som har møtt representanter for Hamas.

 

Satser
Dermed viste israelerne tydelig hva de mente om den norske tilnærmingen til palestinerne.  Men nesestyveren behøver ikke være så blodig som den virket. De siste ukene har utenriksminister Jonas Gahr Støre satset mye prestisje i Midtøsten. Norge var det første landet som anerkjente den nye palestinske regjeringen. Da ville det være rart om ikke Norge også skulle møte Hamas-statsministeren Haniyeh.

 Ingen bombe
For noen uker siden møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre Condoleezza Rice i Washington. Her ga han Condi en omfattende beskrivelse av kontaktene Norge hadde. Norge har også svært tett kontakt med EU-landene. Derfor kom neppe den norske anerkjennelsen som noen bombe. 
 

Det som kanskje er mer overraskende er med hvilken selvtillit norsk UD opptrer i Midtøsten om dagen. Det tyder på at Støre vet han har støtte for satsingen. Det er talende at verken USA eller EU-landene har kritisert den norske anerkjennelsen av den palestinske regjeringen, eller Johansens møte med Hamas-lederen Haniyeh. Tirsdag møtte også en amerikansk utsending i Jerusalem den palestinske finansministeren.

 

- Provoserer
Derimot var opposisjonen hjemme ramsalt i sin kritikk.

 

-         Norge provoserer Israel, mente Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund., mens KrF-leder Dagfinn Høybråten hevdet Norge har valgt side i konflikten.

 

 Tradisjonelt er regjeringen opptatt av å ha full støtte i Stortinget i utenrikspolitikken. Nå tar Støre seg råd til å få kjeft. Det betyr at regjeringen mener det er noe å hente på framstøtet i Midtøsten.

 

 I gamle dager tok gruvearbeidere med seg kanarifugler på jobb for å sjekke at luften var OK. Raymond Johansen kom opp igjen, riktignok kort i pusten og med ruskete fjær, men i live.


Kommentarer:
Postet av: Nadreas

Det er egentlig litt kvalmt å være nordmann av og til. Vi skal være så forbannet gode på fredsarbeid. Men det fungerer jo ikke! Nevn én avtale som nordmenn har fått i stand som varer ennå! Osloavtalen gikk til helvete. Sri Lanka er ikke det fredligste stedet på jord. Bosnia er relativt fredelig, men sannsynligvis mest fordi de fikk krige seg ferdig. Sudan er vel ikke noen fredens plett. Guatemala er fredelig ennå, men det går nok til helvete med eller uten norsk hjelp.

I det store og hele er såkalt norsk fredsarbeid en forbannet fiasko. Tradisjonelt er det beste "fredsarbeidet" at en av sidene vinner krigen og gir den tapende part gode vilkår. Men med dagens religiøse fanatisme og 72 jomfruer ventende så er det blitt vanskelig å vinne kriger også.

Norge burde slutte å sende ut fredsmeglere, u-hjelpskoordinatorer, atlanterhavskommiteer, spesialgrupper for megling osv osv. Raymond kan ta seg jobb i eksportindustrien, da er det kanskje noen som blir glad for å se han.

21.03.2007 @ 09:50
Postet av: drp

Hvem er det Støre og den rødgrønne regjeringen støtter? Det palestinske pakket under terroristgruppen Hamas. Hvor mange norske skattekroner har opp gjennom tidene gått til selvmordsbombere og terrorisme, Støre? Hvem brente norske flagg under Muhammed krisen, Støre? Palestinerne trampet på det norske flagget og ropte død over Norge. Etter min mening fortjener ikke det palestinske pakket en eneste norsk krone før terroristgruppen tar avstand fra sitt eget fascistiske Charter og stopper terrorismen, en terrorisme som palestinerne har lært verden. En terrorisme som rammer afghanere og Irakere i dag,

Hamas terroristene består ikke av noen håndfull terrorister. Det er en massiv støtte i den palestinske befolkningen når det gjelder terrorisme mot Israel, og ikke nok med det, palestinerne støtter terrorisme mot USA og Europa inkludert Norge. Hamas Charter bruker de samme argumentene som nazistene brukte mot jødene på 30 tallet. De samme løgnene som gang på gang er motbevist, gjentas av Hamas. Les Hamas Charter din gjøk!

En FAFO rapport viser bla. at svært mange palestinere antagelig vil feire et nytt Al-Qaida-angrep mot USA eller Europa. 65 prosent av de spurte palestinere har nemlig svart at de støtter Al-Qaida-angrep i USA og Europa, og at 38 prosent til og med svarer at de er sterke tilhengere av slike terrorangrep.

Særlig i Gaza er støtten til Al-Qaida overveldende. Der svarer 79 prosent at de støtter angrep i USA og i Europa. Når det gjelder støtten til terrorangrep mot Israel, sier det seg selv at den ikke er mindre enn den støtten som palestinerne gir Al Qaida. Palestinerne sa klart i fra hvilken retning de ønsket at det palestinske folket skal gå. Nemlig den veien som de mener vil føre til en total tilintetgjørelse av den jødiske staten.

Palestinerne og Hamas er nok svært så intresert i norske kroner og annen utenlandsk valuta slik at de økonomiske forholdene forbedrer seg på en slik måte at terroristgruppen på nytt vinner valget. Hamas er ikke interessert i en løsning. Når Hamas snakker om okkupasjon, snakker terroristgruppen om hele Israel som okkupert område. Av den grunn er Hamas ikke interessert i å anerkjenne Israels rett til eksistens, ei heller stoppe dem voldelige terroristkampanjen mot Israel, en terroristkampanje som er rettet inn mot israelsk sivilbefolkning i form av terrorisme. Den nye regjeringen prøver å tåkelegge fakta på en slik måte at naive nasjoner som Norge lar seg lure til å åpne pengesekken slik at terroristorganisasjonen på nytt kan bli valgt. Heldigvis er det kun Norge som hittil har latt seg lure til å åpne pengesekken. Hamas er ikke veien til fred og forsoning mellom palestinere og jøder. Hamas er en blindvei som bare vil føre til mer krig og elendighet, samt økt lidelse for det israelske og det palestinske folket!

23.03.2007 @ 11:25
Postet av: drp

En liten oppklaring!

Det er ikke Ole Berthelsen eller Nadreas jeg kaller for en "Jøk" i mitt innlegg, men utenriksminister Støre!

23.03.2007 @ 11:29

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4938327
hits