UKENS HUMMER OG CAMPARI

16.03.2007 @ 16:43

HUMMER OG CAMPARI

 
Biskopal homsenekt 


Av Ole Berthelsen


Oslo-biskop Ole Christan Kvarme havnet i hardt vær etter at han nektet den homofile presten Svein Josefsen jobb som vikar i Bryn Kirke i Bærum. Kvarme mener det ikke bør komme som noen overraskelse at han nekter en homofil prest jobb. Det er vanskelig å være uenig med Kvarme på det punktet. Kirkeminister Trond Giske mener likevel Josefsen har krav på jobb.

- Jeg vil oppfordre han om til å søke seg en ny stilling, få saken behandlet i bispedømmerådet og bli ansatt på normalt vis, svarte kirkeminister Trond Giske.

Sklitakling
 Torsdag skrudde Svein Gjedrem opp renta med en kvart prosent. Fredag deltok sentralbanksjefen på Nett-treff i NA24. Her kom også svaret på hvorfor han er på rentetokt.
 

-         Jeg synes generelt at det begynner å bli for få unge norske talenter på norske tippeligalag. Lagene forsømmer rekrutteringen. Det var mye bedre på 90 tallet i forkant av gullalderen for norsk fotball, skrev Gjedrem.

Da slet norsk økonomi fortsatt med ettervirkningen av krakket på slutten av 1980-tallet og et heftig rentenivå. Drar Gjedrem renten opp et prosentpoeng til, har ikke norske klubber råd til annet enn å satse på egne talenter. En slu sklitakling, Gjedrem!

 Tortur og tilståelser
Onsdag ble det kjent at terrormistenkte Khalid Mohammed skal ha innrømmet at han deltok i planleggingen av 11. september-angrepene. Men hva er tilståelsen verdt?  At han skal ha blitt torturert i løpet av fangeskapet, kom ikke som noen bombe. Blant annet ble han spent fast på et brett og senket ned i vann. Såkalt "waterboarding" er ifølge CIA ikke tortur.  


Samtidig ble det kjent at Zimbabves opposisjonsleder Morgan Tsvangirai havnet på intensivavdelingen etter et vennlig avhør av sikkerhetspolitiet. Etter CIAs hardhendte behandling av Mohammed, er vi ikke sikre på om brudd på hjerneskallen kan omtales som tortur.

 Gøy på landet
Torsdag åpnet Senterpartiets landsmøte på Lillehammer. Fredag hevdet Sp-leder Åslaug Haga at det er fetere å bo i Groruddalen enn på Frogner, fordi naboene er hyggeligere med hverandre. Frogner har aldri vært noen Sp-bastion, men det er heller ikke Groruddalen. Så får vi se om Sp får reist kjerringa i Groruddalen etter Hagas flørt.

 Aksjer
 Torsdag startet Vårens Vakreste Eventyr hos NHO. Nyslått LO-leder Roar Flåthen og NHO-sjef Finn Bergesen hadde for en gangs skyld felles grunn til å frykte debatten om lederlønninger. Blant topplederne som hanker inn solide aksjegevinster, er påtroppende TV 2-sjef Alf Hildrum. Når han forlater A-pressen, har aksjeinvesteringen på rundt fem millioner i selskapet blitt til en hyggelig gevinst på rundt 25 millioner.  

 Forbannet
Marthe Ydalus på Vang skole i Ringerike  ble forbannet da hun fikk høre at skolen ville legge ned leirskoleordningen. Sjetteklassingen ringte sporenstreks Stortinget, og fikk snakke med lederen for kirke, utdannings- og forskningskomité  Ine Marie Eriksen Søreide (H), meldte NRK. Nå lover Ringerike Høyre å ta saken opp i kommunestyret. Kanskje Hildrum har noen kroner å avse?


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/4841409
hits