Første innlegg

11.06.2006 @ 10:33

Velkommen til min blogg!


Kommentarer:
Postet av: Ole Berthelsen

- Til helvete med Herrens mannEtter drapet på Zarqawi i Irak står lederen for den blodige ?Herrens motstandshær? i Uganda, Joseph Kony, for tur.Regjeringen i Uganda og hjelpeorganisasjonene har en ting felles: Begge sider ønsker at geriljalederen Joseph Kony må dø. -   Mannen er gal. Han må utryddes som en slange, forsikret Ugandas statsminister Apolo Nsibambi TV 2 Nettavisens medarbeider under et møte med Redd Barna torsdag. Han pekte på at Kony er en terrorist, og at krigen mot terror er et internasjonalt ansvar. Hjelpeorganisasjonene er helt enige, selv om de ikke vil si det høyt. Å drepe Joseph Kony kan redde millioner av mennesker i Nord-Uganda.. Det eneste hjelpeorganisasjonene er opptatt av, er at barnesoldatene som omgir Kony blir skånet. I løpet av 20 år har LRA bortført rundt 26.000 barn. De har blitt brukt som soldater og sexslaver.Kony hevder han vil hjelpe acholi-folket i nord ved å styrte regimet til president Yoweri Museveni. Deretter skal Uganda styres etter de ti bud. Men Konys metoder er svært brutale: Takket være Herrens motstandshær (LRA for Lord?s Resistance Army) er tusenvis av mennsker drept. Nærmere to millioner bor i flyktningeire under forferdelige forhold. De fleste av dem er barn under 18 år. I forrige uke ble Kony etterlyst gjennom Interpol. Blir han tatt, vil han bli sendt til den internasjonale straffedomstolen i Haag og tiltalt for krigsforbrytelser og brudd på folkeretten. Sjansen for at han blir tatt er imidlertid mikroskopisk, så lenge han fortsatt kan bruke nabolandet Kongo som tumleplass.Uganda har bedt om hjelp fra USA og Storbritanna til å finne Kony. Det hjelper de mer enn gjerne til med. Men dersom han blir funnet, vil han neppe komme ut av bushen i live. Det vet også Kony. Derfor er han ikke noe særlig interessert i å overgi seg. Drapet på terrorlederen Abu Musab Al-Zarqawi i Irak viser at Konys frykt er velbegrunnet. Ingen har kritisert USA for drapet på Zarqawi, og ingen kommer til å sørge den dagen Joseph Kony blir drept. Den såkalte krigen mot terror har gjort drap på mistenkte terrorledere til et legitimt verktøy. De ikke-rettslige henrettelsene har to sider: For de første at de nettopp blir gjennomført uten en rettslig prosess. Dermed blir også den internasjonale straffedomstolen i Haag satt ut av spill. Et annet dilemma er at aksjonene gjerne fører til at uskyldige blir drept. Lørdag ble en palestinsk familie så godt som utryddet under en strandtur i Gaza. Den israelske hæren trodde familien var i ferd med å sende raketter mot Israel.Ingen som har vært i Nord-Uganda vil sørge dersom Joseph Kony en dag blir drept. Men da kan vi ikke samtidig klage over at mangle land i praksis boikotter den internasjonale straffedomstolen. Den enkleste løsningen er gjerne den beste. Men den er aldri gratis.

11.06.2006 @ 10:35
URL: http://olesblogg.nettblogg.no
Postet av: Huldra

Når det gjelder kampen mot terrorisme, må alle midler tas i bruk.Det blir ganske patetisk når det på lederplass i Aftenposten hevdes at denne kampen ikke må føres med 'uetiske' eller 'ulovlige' midler.Med den innstillingen fra den siviliserte delen av verden, er vi allerede dødsdømt.

12.06.2006 @ 07:36
Postet av: Erik

Ellers ser vi jo hvordan det gikk med Milosevic i Haag. Ser ut til at den domstolen kan ha lite for seg, og det er jo sånn sett ikke rart at folk ikke stoler på den.

12.06.2006 @ 08:11
Postet av: Andreas A

Er det olje i Uganda?

12.06.2006 @ 10:49
Postet av: Erik

Med andre ord så er det legitimt for alle stater å definere sin motpart som "terrorist" for så å bombe vedkommende?Jeg regner med at huldra også innser at om vi tar "alle midler i bruk", så er vi prinsipielt likestilt med "terroristene".

13.06.2006 @ 09:39
Postet av: Jon Knudsvold

Når det gjelder hvilke midler som taes i bruk for å fjerne terrorister av ovennevnte kalibre, kan man ikke bruke silkehandsker. Her er det kun rå makt og vold som sklir inn mellom øregangene. Tragisk nok, men dåg en realitet. Ser ikke for meg at disse kriminelle lederne hadde behandlet noen av oss med humanitet dersom de hadde fått kloa i oss. La dem få smake sin egen behandling.

13.06.2006 @ 16:02
Postet av: Doy

"Billigløsningen" bør brukes på slike mennesker og det er en .300 rett i skallen.

13.06.2006 @ 16:03
Postet av: Mag

Problemet med sånne mennesker er at de blir til martyrer etter sin død. Det blir jo klart bevist ved at al-sarqawi allerede har en etterfølger med like blodige motiver. Så lenge disse grupperingene har støtte fra folket kan de fare frem som de bare vil. Det eneste som hjelper er at folket setter seg mot dem. Å drepe en skaper bare ti andre.

16.06.2006 @ 00:35
Postet av: Andreas H.

Da vi var barn og kranglet, var alltid spørsmålet: Hvem begynte? I fysikken har vi noe som heter årsak og virkning. Hele saken lukter av STOP TYVEN. Innbrudd og voldtekt har aldri vært noe godt grunnlag for fredelig sameksistens.

21.06.2006 @ 21:18
Postet av: ted

Ok, folkens: til nå har dere bare hørt om hvor forferdelig det er i sødra Libanon. Hvorfor kan ikke dere ta en tur til Israel der Hisbollah bombar dag og natt. Det er merkelig hvordan pressen kan være så ensidig og så påvirket av den allmenne opinionen.Selvfølgelig må en reagere om noen sender bomber og granater i hodert på en. Se bare på naboen om han/hon pisser over staketet.Skjerp er.

17.07.2006 @ 22:38

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1443145
hits