I maktens klamme armhule

08.12.2006 @ 09:42
Av Ole Berthelsen

Etter ukas ”hvem kjenner Ari”, er det naturlig å runde av uken med et besøk i maktens klamme armhule, nemlig Presselosjens  julebord.

 

Etter en uke med fokus på journalisters bånd til kjendiser og politikere, var det torsdag duket for Presselosjens julebord i Oslo. Til tross for alle advarsler om konsekvensene av forbrødring og forsøstring mellom makten og maktens voktere, var oppmøtet upåklagelig. Her var Frp-formann Siv Jensen, visepresident Carl I. Hagen med sin kone, elskerinne og sekretær Eli, Høyre-leder Erna Solberg, Venstre-leder Lars Sponheim og finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen, for å nevne noen.

 

Den uflidde
Den uflidde, usympatiske og kortvokste VG-reporteren Eirik Mosveen omtalt i Eli Hagens famøse epos, var også til stede. Det samme var kollegaen Elisabeth Skarsbø Moen og Dagsavisen-journalist Kjell- Erik Kallset. Begge fikk pepper i Nettavisen torsdag og Aftenposten fredag for ikke å ha ”outet” Ari Behn som Ap-velger etter Trond Giskes førtiårslag på Ormøya for tre uker siden.


Den Upperste
I løpet av kvelden ble Eli Hagen kåret til ”Årets Upperste” av Upper Ten-general Torkjel Berulfsen, for anledningen forsterket med Nytt på Nytts Jon Almås som medkonferansier.

 Etter overrekkelsen av premien – en magnum Upper Ten - var Berulfsen svært nær å forgripe seg på Eli Hagen da han forsøkte å fjerne mygg-mikrofonen fra brystet hennes. Til slutt grep Jon Almås elegant inn og fjernet mikrofonen på en litt mer diskret og bluferdig måte enn det Berulfsen la opp til. 
  Koteletter
Det eneste skåret i gleden i Det Medisinske selskap torsdag, var at Ari ikke var der. Merkelig nok var det heller ingen fotografer eller TV-kameraer til stede. Presselosjens julebord er nemlig ment som et pustehull for jegerne og de jagede. Kanskje er det derfor det ble servert fisk, og ikke blodrødt kjøtt. 
 

Til gjengjeld fikk Ari-vennen Trond Giske – som heller ikke var der - unngjelde grundig for sine nyanlagte koteletter.  – Kinnskjegget aspirerer til åpning av Lierne-festivalen, mente presselosjens glattrakede leder Kjetil B. Alstadheim.

  

Nærmere Gud
Kvelden åpnet med at den nyutnevnte stabssjefen ved Statsministerens kontor, Karl Erik Schjøtt-Pedersen fortalte en serie finnmarksgroviser med religiøst tilsnitt.

 

Etter torsken lurte takk for maten-taler Siv Jensen på om vitsene skyldtes at ”Schjøtt-en” føler seg nærmere Gud i 15. etasje på Statsministerens kontor, eller om han fortsatte flørten Ap har innledet med KrF.

 Polonese

Under konjakken etter røykepausen lurte Kristin Halvorsens torpedo og statssekretær Roger Sandum på om ikke han kunne bomme finansministeren for noen kroner. Selv hadde han bare kredittkort med seg. Saken ble stilt i bero da hele selskapet ble utkommandert til polonese (opprinnelig «polonaise» for «polsk», en sakte vals av polsk opphav).

 

Carl og Eli var selvskrevne ledere av polonesen, med Scjødt-en på slep. Etter noen innledende runder var det tid for journalistene og politikerne å holde hendene i broderlig og søsterlig forening i polonesens høydepunkt: Når toget av festdeltakere entrer tunnelen dannet av medgjestenes klamme armhuler.

 

Makt
Med Kristin Halvorsen og Carl I. Hagen på en side, og en skokk VG-journalister på den andre kan man virkelig snakke om å entre maktens korridor. Nettavisens utskremt våget ikke se opp da han passerte Eli og Carl, av frykt for at Eli skulle bli forulempet en gang til.

 

Så var det klart for dans. For å unngå flekker på slipset og på rullebladet, forlot Nettavisens medarbeider lokalet før baren åpne for alvor. Vi kan bare tenke oss slutten. Men den blir ganske sikkert lekket til riksmediene når festdeltakerne får summet seg om to-tre uker.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3040801
hits