Cheney flakser videre

06.12.2006 @ 08:13
Av Ole Berthelsen

Dagen etter valgnederlaget 7. november kunngjorde George W. Bush at forgjengeren Donald Rumsfeld trakk seg. Natt til onsdag godkjente Senatets forsvarskomité Robert Gates som ny forsvarsminister. Han fortalte det kongressen ønsker å høre: USA vinner ikke krigen i Irak.

Byttet i Pentagon var høyst nødvendig for en etterlengtet kursendring i Irak. Onsdag legger det kongressoppnevnte Baker-utvalget fram risset til hvordan kursendringen kan skje, først og fremst gjennom en kontrollert tilbaketrekning, og økt samarbeid med Iran og Syria.

Slåsshansken
 Samtidig har Bush trukket nominasjonen av John Bolton som FN-ambassadør etter å ha fått klar beskjed om at han aldri ville bli godkjent av Senatet. Til det har Bolton fungert for ofte som Bush-administrasjonens slåsshanske, først som USAs forhandler med Nord-Korea, senere i FN.

Selv om Bolton etter hvert greide å samarbeide bedre med sine kolleger i FN enn da han begynte, kunne et kollektivt lettelsens sukk høres over store deler av FN-bygget da han trakk seg.

- Jeg har ingen kommentar til at han går av. Men dere kan skrive at jeg smilte da jeg sa det, gliste FNs visegeneralsekretær Marc Malloch Brown.

Still winning
Den evige vinner John Bolton og Donald Rumsfeld laget bråk på hvert sitt område. Men arkitekten bak Bush-administrasjonens «foroverlente» politikk, visepresident Dick Cheney, blir sittende til Bush går av etter valget i 2008. Cheney er kjent som mannen som aldri gir seg. New York Times-spaltisten Maureen Dowd har gravskriften klar for Cheney: «her ligger Dick Cheney – still winning».

Derfor er det ikke selvsagt at Bush-administrasjonen kommer til å stå for en dramatisk kursendring i Midtøsten de neste to årene,  til tross for demokratisk flertall i kongressen. Tvert i mot kan det fortsatt komme negative overraskelser.  Vi krysser fingrene.

Kommentarer:
Postet av: Kjell Are

"Tvert i mot kan det fortsatt komme negative overraskelser. Vi krysser fingrene."- krysse fingrene betyr jo at man hper noe skal skje, s du/dere krysser fingrene for negative overraskelser med tanke p Midtsten... sympatisk!!!Og selvsagt blir Cheney sittende ut perioden, han er jo valgt direkte av folket og kan ikke fjernes av presidenten eller noen andre bortsett fra ved impeachment.

06.12.2006 @ 10:30
Postet av: Han Solo

-Og selvsagt blir Cheney sittende ut perioden, han er jo valgt direkte av folket og kan ikke fjernes av presidenten eller noen andre bortsett fra ved impeachment.Han kan presses til g av. Det har skjedd fr. Vise-president Spiro Agnew gikk av i 1973 etter press fra president Richard Nixon. Gerald Ford ble innsatt som ny vise-president uten ha blitt valgt av folket. Ford ble senere president da Nixon mtte g av og er dermed den eneste presidenten i USAs historie som ikke er valgt av folket.En liten digresjon der, men det er vel greit?

06.12.2006 @ 13:44

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3012926
hits