Den enes død

06.11.2006 @ 13:35

Den enes død


Av Ole Berthelsen
 

Dødsdommen over Saddam er dårlig nytt for de som håper på å få mulla Krekar ut av Norge.

 
Dersom Saddam Hussein blir hengt, kan trolig integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen  glemme å sende mulla Krekar til Irak. Utvisningen har allerede vært utsatt fordi forholdene i Irak blir sett på som for utrygge for mulla Krekar og andre som måtte reise til landet.  


Saddam får trolig anke dommen, men om han unngår galgen er uklart. Saken har vært en symbolsak som skulle vise at Irak er i ferd med å bli et land med en fungerende sentralregjering og selvstendige domstoler. Dersom omverdenen presser på for at dommen han omsider har fått skal omgjøres til fengsel, kan det skape enda mer uro.

Tilsvarende gjelder for mulla Krekar Krekar. I likhet med Saddam-saken vil neppe irakerne uten videre kjøpe argumentet fra Norge om at Krekar ikke må få dødsdom dersom han sendes tilbake. I så fall kunne det virke som nok et ydmykende knefall for utlandet. Bush-administrasjonen vil heller ikke sitte stille å se på at en de har høyt på listen over farlige terrorister ikke skal dømmes på linje med andre forbrytere i Irak.

 

Fortsetter Irak veien mot oppløsning, vil det være kurderne som bestemmer over Krekars skjebne hvis han blir sendt tilbake. De kan trolig overtales til å omgjøre en eventuell dødsdom til livsvarig fengsel. På den annen side vil det ikke være mulig å sende Krekar tilbake til et land i full borgerkrig.

 

Under Bondevik-regjeringen skrev Nettavisen at Krekar trolig kom til å være lenger i Norge enn daværende flyktningminister Erna Solberg ville bli i regjeringskvartalet. Den spådommen slo til. Dersom Solberg kommer i regjering igjen etter valget i 2009, risikerer hun å møte Krekar og seg selv i døra på nytt uten å kunne gjøre annet enn å si hei.


Kommentarer:
Postet av: Odd Thomassen

det er mange mullaer i norge,Krekar gjør narr av det norske styresettet det samme gjør somaliene som er her. Få dem ut fortest mulig.Alle må vite det at muslimene skal overta makten i verden ifølge dem. I norge er dem på god vei. Klarer de å drepe en vantro så er de martyr. Derfor foregår det også endel enkelt drap.

06.11.2006 @ 17:12
Postet av: Nils Olaussen

Ikke send ut Kreket - send heller ut barna og enslige mødre, som dere har gjort frem til idag.Duste-Norge!!!!

06.11.2006 @ 20:27
Postet av: Tfg

begynner nesten å få trua på noen av punktene av NSDAP sin valgkampanje 1930

06.11.2006 @ 20:55
Postet av: Grete Karlsen

Det er tragisk at det ikke går an å få ut kriminelle. Så jeg tenkte det samme da dødsdommen kom.Håper inderlig Saddam får omgjort dommen til livsvarig.....så er det enda et håp om at vi kan bli kvitt mullaen som uttalte da han ankom Norge etter at han satt fengslet i Nederland "at han ikke ville være i et land han ikke var velkommen".Da skulle han reise frivillig.Se hvem som klorer seg fast i Norge og Statskassa.

07.11.2006 @ 00:40
Postet av: Juba Juba

Her taler intelligensiaen ser jeg:-)Hvem som helst ville jo mye heller ha blitt i Norge enn å bli sendt til Irak. Det sier jo seg selv. Tror dere forøvrig at vi får ut idioten dersom FRP kommer til makta? Selvsagt ikke. Vi er fanget av våre egne lover. Og til dere som sutrer om Duste-Norge!!! Tre utropstegn mind you. Hvorfor ikke flytte ned til grandiosakysten sammen med de forfyllede trygdesnylterne som bor der nede. Da får dere virkelig se hvor ufattelig ufyslige nordmenn i utlandet kan være. Forøvrig så er muslimer en liten filleminoritet i dette landet. En minoritet som vil bli knust dersom de forsøker seg på den maktovertakelsen som enkelte er redd for. Her har, tro det eller ei, myndighetene full kontroll. Det er andre ekstremister, du vet, de som ser ut som oss, man bør frykte. dette er folk som jobber aktivt for å oppnå dommedag.

07.11.2006 @ 20:02
Postet av: Miriam

In 2003, two CIA agents, Cynthia Dame Logan and Gregory Asherleighs were sent to Norway. They arrived right after the same agents kidnapped Osama Mustafa Nasr from Milan, Italy. Both agents are wanted within the Schengen area of jurisdiction. Few days before they arrived, Krekars lawyer, Brynjar Meling asked for police protection of Mullah Krekar. The Norwegian Intelligence Service admits it had knowledge of the agents coming to Norway, and Meling confirms he had heard rumours that Krekar was to be kidnapped and transferred to Guantanamo Bay. If the operation was not approved beforehand by Norway it is in violation of Norwegian law. Mullah Krekar was never kidnapped.

08.11.2006 @ 03:06
Postet av: Miriam

USA leker verdenspoliti og doper ned/kidnapper den de vil og fører ut av landet. Er det noen som bør henges i Irak er det Bush og Rumsfeld.

08.11.2006 @ 03:10
Postet av: Juba Juba

Du mener allså at man skal dope ned/kidnappe duoen Bush/Rumsfeld, føre dem til Irak og drepe dem? Clever!Har du mer på lager?Selv er jeg ingen stor fan av den sittende amerikanske presidenten og hans administrasjon, men å oppføre seg som og uttale seg som om du har en IQ på linje med skonummeret ditt vil ikke hjelpe. Hva med en sakelig diskusjon hvor man avstår fra latterlig og infantil skremselspropaganda? Kanskje det hadde vært mulig å fått noe ut av en slik diskusjon?

08.11.2006 @ 08:18
Postet av: Fook Yu.

Dropp å henge Saddam Hussein, og heng Miriam i stedet. "Let her swing, let her rock&roll". Høyt skal hun henge, og sur er hun.

09.11.2006 @ 02:26
Postet av: Fook Yu.

Mullah Krekar er såkalt "ureturnerbar", og vil sannsynligvis også alltid forbli det. Norsk lovverk og norsk praktisk politikk sørger i fellesskap for dette. For å kunne utvise mullahen, må begge disse faktorene endres. Bare Fremskrittspartiet vil støtte dette. Norske politikere og Mullah Krekar fortjener virkelig hverandre. Like store tosker, alle sammen. Politikerne har selv skapt politikerforakten, og har kun seg selv å takke. "Hang ´em high" . . . . . . . . . . . . . . .

09.11.2006 @ 02:38
Postet av: kristine

kan noen se til helvete og få han ut av norge, hadde det ikke vært ulovlig skulle jeg kastet han ut på ræva selv... ikke la døra treffe rumpa di på vei ut for faen....

09.11.2006 @ 16:50
Postet av: KE

Herrefred, få ut mannen, han sier jo selv at han vil ut. Det første vi må gjøre er å fjerne internett fra mannen, han har jo innlegg på arabiske hjemmesider daglig og forteller om de vantro som må fjernes fra jordens overflate. Skjønner ikke problemet jeg, han kan ta med seg Mehling og den nye advokaten også, skal personlig betale biletten, og følge de ned.

10.11.2006 @ 09:22
Postet av: Line A

skjønner ikke hva problemet er når det gjelder å få Krekar ut av landet.... Hva så om forholdene er utrygge i Irak? det fins filmer som beviser hans tilknytning til terrorisme... det holder visst ikke for staten... sukk... de kriminelle blir,og de uskyldige blir kastet på hue og ræva ut...

10.11.2006 @ 11:04
Postet av: Ståle

Ved å sende ut Krekar bryter vi jo et par internasjonale og norske menneskerettighter. Greit nok. Mitt spørsmål er: So what? Vi klarer vel fint å leve med et en bitteliten ripe i lakken i det internasjonale samfunnet. Dessuten, hvem ville straffe oss for dette. I dag fungerer jo disse lovene beskyttende for mennesker som overhodet ikke har empati for andre mennesker. I tillegg til mullaen har jo vi gitt oppholdstillatelse til både russiske og iranske flykaprere fordi de ikke er "returnerbare". Menneskerettighetene er til for å beskytte sine borgere; men i dag kan hvilken som helst "asshole" fra land med tøffe soningskår få automatisk oppholdstillatelse her hvis handlingen er ufyslig nok. Er det det vi ønsker? "Spreng et tog og få opphold!"

10.11.2006 @ 12:37
Postet av: Karl Gustav

Eg får rett å slett vondt i magen når eg tenke på våre tafatte og ballalause politikere, blir dem politikere fordi dem ikke duger til anna eller er det rett å slett personlig ønske om å bestemme og trenere og ikke minst komme på tv og bursdagen til Trond Smiske.Ein får jo ikke gjort en dritt om alle skal ha sisste ordet...

11.11.2006 @ 11:47
Postet av: Fredde

dop han ned,sleng han på et fly, lemp han av i Irak. Ut med Kreket

11.11.2006 @ 16:29
Postet av: Geir

Jeg tror vi har det for godt i dette landet og har blitt helt likegyldige. Er det ingen som kan ta ansvar og gjøre kort prosess på mullah Krekar? Det virker som det er eneste mulighet til å bli kvitt denne mannen som har kostet Norge X antall millioner kroner.

12.11.2006 @ 02:01

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2608947
hits