Hummer og Campari

05.01.2007 @ 11:58

Av Ole Berthelsen

 

Mens Jens sikter mot månen, kan navnekrangelen mellom Statoil og Hydro velte Norges største fusjon. Velkommen til Hat-Oil.

 

I nyttårstalen sin mandag lanserte statsminister Jens Stoltenberg visjonen om en gigantisk forskningsinnsats for CO2-rensing. – Dette skal bli Norges versjon av president Kennedys Apollo-program, hevdet Stoltenberg.

 

Men Jens kom raskt ned på jorda etter VGs oppslag om at han leide privatfly for skattebetalernes regning for å besøke partifeller i Sverige.


 Noroil
 
Visjonen om CO2-rensing druknet også i røykskyene fra duellen om navnet på det nye Statoil/Hydro-selskapet. Mens flere i Regjeringen skal være innstil på å beholde Statoil-navnet, insisterer Hydro-sjef Eivind Reiten på at det nye selskapet må få nytt navn.

 

  I en uformell avstemning før jul kåret NA 24s lesere Noroil som det beste alternativ med 22 prosent av stemmene. 21 prosent mente Statoil-navnet bør beholdes. Det mer lyriske Hatoil  fikk bare fire prosent av stemmene.

 

  Tull og tøys
Krangelen om NRK-lisensen raser også videre. Før jul hevdet Dagens Næringsliv at omleggingen av lisensavgiften fører til at lisensbetalerne må betale for to ekstra måneder.


-         Tull og tøys, hevder kulturminister Trond Giske. Men opposisjonen er ikke overbevist, og vil ha ny behandling i Stortinget for å få klarhet i saken.

 

 

Giske fikk også pepper for ikke å ha sendt krans da artisten og komponisten Kenneth Sivertsen ble begravet. Kulturdepartementet forsvarte seg med at de heller ikke sendte krans da sangeren Jan Werner døde.

  

Mens selv NRKs barne-TV slapp ikke unna en tøff start på nyåret. En uke etter at John Fredriksen mistet kona si, framstilte NRK shipping-giganten med påtegnede briller som den onde borgermesteren i NRKs eventyrby.

Skremsler
Flere enn NRK kan trenge gode nyttårsforsetter.  Ifølge en undersøkelse er hver femte nordmann for feit. Samtidig lanserer helseminister Sylvia Brustad en ny kampanje mot røyking. Forskning viser nemlig at skrekkampanjen i 2002 og 2003 virket, opplyser Sosial- og helsedirektoratet.


 Skilsmisser
NHO-direktør Finn H. Bergesen kunne sole seg i glansen fra finansfiffen og topp-politikere under NHOs årskonferanse i Oslo torsdag. Blant middagsgjestene var Celina Midelfart og Frp-dronningen Siv Jensen.

Bergesen kunne trenge en oppmuntring. Utspillet om at skilsmisse ikke er grunn til å sykemelde seg, møtte sterke reaksjoner. Senere angret NHO-sjefen på kommentaren.

  

 

 

Kometer
Hoppkometen Anders Jacobsen berget Norges ære i Innsbruck torsdag. Ifølge Jacobsen løsnet det da han skjønte at han ikke hadde smilt hele uka.
 

Eks-pornokometen Aylar smilte ikke da Aktuell Rapport la ved to timer historisk materiale av glamour-modellens sengeakrobatikk i sin siste utgave. - Jeg har lagt dette bak meg for lenge siden, og det er utrolig ille når dette blir dratt frem igjen gang på gang, sier en fortvilet Aylar til Side 2.

 

Den pikante dvd-en kom på et følsomt tidspunkt. Ifølge rykter vurderer TV 2 å invitere Aylar til å bli med på ”Skal vi danse”. Vi spår likevel at Aylar ”står han av”, som de sier nordpå.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3419005
hits