Valla og Vårherre

01.12.2006 @ 10:53
Av Ole Berthelsen

 

LO-leder Gerd Liv Valla har ikke bare direkte linje til Jens. Nå vil hun ha direkte linje til Vårherre også.

 

Bomben som Valla kom med på Gol torsdag kan vanskelig tolkes annerledes.


-         LO vil beholde statskirken, kunngjorde Valla, tre dager før LO-sekretariatet vedtar den formelle anbefalingen til LO-forbundene.  

  

Ved å knesette at LO vil ha statskirke sørger hun for å holde kanalen åpen ikke bare til Statsministerens kontor, men til Vårherre selv i tilfelle regjeringen for eksempel skulle finne på å ville utnevne biskoper som ikke faller LO i smak.

 

Samtidig passet hun på å understreke at Jens kan vente seg flere ubehagelige telefoner fra Youngstorget hvis regjeringen kommer med nye ideer som LO ikke liker.

 

-         - Jeg kan love at om det kommer nye tåpelige forslag, da kommer jeg til å bli illsint igjen, sa hun til statsministeren.

 

Tause Birgitte
I Kulturdepartementet vakte det oppsikt etter at Trond Giske døpte sin egen departementetsråd ”Tause Birgitte” under et seminar tidligere i måneden.

  
Departementsråd  Helge Sønneland sier han ikke tok seg nær av betegnelsen, og Giske selv hevder han bare sa det som en spøk da Sønneland skulle dele ut noen vinflasker.  

Giske slipper imidlertid å kikke på telefonen. Sønneland går snart over i jobben som europarådgiver for statsråden.  

 
Krekar
Tidligere i uka foreslo Frp å endre loven slik at at mulla Krekar kan bures inne til han kan bli sendt ut av landet. I så fall har kanskje Trond Giske et ledig kontor å låse han inn på til utvisningen kan skje.  

Kaker
Kakekaster Jon Waagard angrer på sitt famøse stunt mot finansminister Kristin Halvorsen i fjor. Men angeren satt ikke dypere enn at han satte pris på et stykke marsipankake under pausen i rettssaken torsdag. 


Hastverk
Frps tidligere innvandringspolitiske talsmann Per Sandberg har fått andre ting enn Krekar å tenke på etter at han ble tatt i 100 kilometer i timen i en 60-sone i Målselv.

 

- Det er rett og slett flaut, pinlig og mektig irriterende, mer irriterende for meg enn noen annen, sier Sandberg, som nå leder Stortingets transportkomite.

  

Sandberg er ikke alene om å ønske større fart i nord. Fredag la Regjeringen fram den etterlengtede Nordområdestrategien. Nyheter var det ikke så mye av, noe statsminister Jens Stoltenberg også inrømmet

 

-         Det var ikke vår mening at planen skulle legges ut på NRKs hjemmesider for 14 dager siden, sa han.

 

Nygaardsvold
I tillegg til Stoltenberg var det hele tre statsråder til stede: utenriksminister Jonas Gahr Støre, kommunal- og regionalminister Åslaug Haga og kunnskapsminister Øystein Djupedal.

 

Lederen av ekspertutvalget for Nordområdene, universitetsrektor Jarle Aarbakke, pekte på at det ikke har vært så mange statsråder samlet i Tromsø siden 1940. Sammenlikningen var kanskje ikke helt heldig, gitt omstendighetene i juni 1940. Vi får håpe regjeringen får større handlingsrom i Nordområdene enn det Nygaardsvold-regjeringen hadde etter flukten fra Tromsø.


Kommentarer:
Postet av: Ola, Halden

Hei.Det med direktelinje til Vårherre er reint pisspreik, om du orsakar nynorsken min. Valla berre påpeiker at uten litt verdslege pressmiddel som f.eks. pengar og makt så prøvar kyrkja å skaffe seg pengar og makt ved å bli ein karismatisk, konservativ organisasjon etter mønster av Livets Ord og amerikanske tv-predikanter. Det kan rett nok diskuterast kvifor LO skal legge seg borti spørsmålet om fortsett statskyrkje, men Valla har i alle fall rett i det ho seier om at nemde kyrkje treng oppfylgjing.God helg :)

01.12.2006 @ 22:59
Postet av: Maturius, Bergen

Hei Ola Halden,Det er visst flere som trenger oppfølgning. Kanskje vi burde fått et organ som overprøver de beslutninger man måtte gjøre i LO? Et organ som så til at LO velger seg en leder som konsentrerer seg om fagforeningsspørsmål - ikke en leder som med aller største selvfølgelighet setter seg selv i rollen som et Overhus med rett til å instruere regjering og andre organer i et hvilket som helst spørsmål.Hvis Kirken ikke skal få styre i eget hus, hvorfor skal man tillate at LO gjør det?

02.12.2006 @ 12:08
Postet av: Hedning

Ikke eneste landet med sterk knytning mellom politikk og kirke, vi har noe til felles med prestesyre i Iran her på berget også... Og sikkert greit for venstresiden med flere nyttige idioter til å drive med indoktrinering.

03.12.2006 @ 15:07
Postet av: ArneBjarne

Ja, ja. Dette er interessant. Gerd-Liv Valla var tidligere tilknyttet Kommunistisk Arbeiderforbund (KA), en ekstremistisk og ateistisk kommunistorganisasjon til venstre for AKP(ml). Nå har til og med hun blitt statskirketilhenger! Før støttet hun en av de tøffeste ateistregimene verden har sett i Albania, og nå er hun for statskirken. Meget interessant. Men Vallas støtte til statskirken er en logisk konsekvens av LO-lederens tidligere kommunistengasjement. Kommunistene prøvde å kontrollere meninger, på samme måte som sosialdemokratene som vil bestemme hva kristne skal tro og mene.


Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2943142
hits